Atlas botanic - Editie cu coperti, cartonate

Atlas botanic - Editie cu coperti, cartonate
PRP: 47,20 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 37,76 lei
Diferență: 9,44 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2007
Pagini: 216
Format: 29 x 21

DESCRIERE

Botanica este o stiinta complexa care studiaza plantele din toate punctele de vedere: structura interna, aspectul exterior, functiile diferitelor organe si ale plantei in intregime, preferintele fata de mediul de trai, raspandirea pe glob, modul de asociere cu alte plante, utilizarile, clasificarile, evolutia lor in timp.

Ca urmare, realizarea unui atlas care sa cuprinda toate aceste domenii este dificil de realizat, astfel ca, tinand cont de adresabilitatea lui, s-au selectionat pentru prezentare acele aspecte considerate esentiale, acoperind cele mai importante ramuri precum anatomia, morfologia, sistematica plantelor.

Atlasul se adreseaza atat elevilor si studentilor, cat si celor interesati de vasta si fascinanta lume a plantelor; de aceea, s-a cautat abordarea cat mai clara si pedagogica a materialului, insotit intotdeauna de o ilustratie bogata si sugestiva.

In prima parte a lucrarii se prezinta pe scurt celula vegetala cu caracteristicile sale, iar apoi notiuni de morfologia plantelor care arata cat de variate si diverse sunt organele vegetative si de reproducere ale acestora: radacina, tulpina, frunzele si respectiv floarea, samanta si fructul.

Cea mai mare parte a atlasului prezinta partea de sistematica a plantelor, unde, tinand cont de originea lor, de gradullor de inrudire, precum si de nivelullor de evolutie, sunt descrise principalele grupe de plante, incepand de la cele mai primitive (cianobacteriile, algele eucariote, ciupercile, lichenii), urmand apoi muschii, ferigile si coniferele, pentru a ajunge la cele mai evoluate, angiospermele.

Ponderea cea mai mare a atlasului este reprezentata de acest ultim grup, al plantelor superioare cu flori, la care se face clasificarea pana la familii, dintre care sunt descrise si ilustrate speciile cele mai importante, precizandu-se raspandirea lor si, acolo unde este cazul, si rolul acestora (farmaceutic, ornamental, ecologic).

Pentru a avea o imagine si asupra modului in care plante din diferite unitati sistematice se grupeaza conform preferintelor lor pentru diversi factori (ecologici, de mediu), in atlas se descriu si anumite medii de viata cu vegetatia lor caracteristica (campia, padurile, mediul acvatic).

Nu in ultimul rand am tinut cont si de faptul ca plantele ne infrumuseteaza viata, dar reprezinta in acelasi timp si sursa unor importante principii active folosite in medicina si farmacie; ca urmare, au fost prezentate si cateva specii decorative si medicinale.

Fiind constienti de faptul ca doar o mica parte din universul minunat al plantelor a fost dezvaluita in paginile acestei lucrari, intentia noastra a fost sa oferim celor interesati si pasionati informatii utile, iar celor care acum vin in contact pentru prima data cu aceasta parte a biologiei, sa le adresam indemnul de a se apleca mai mult catre natura inconjuratoare, pentru a gasi o sursa de bogatie si frumusete ce asteapta sa fie descoperita.

Multumind celor care au incurajat aparitia acestei lucrari, multumim totodata anticipat tuturor acelora care vor transmite gandurile si ideile lor de Imbunatatire si perfectionare a unei editii viitoare.Anul aparitiei: 2007
Format: 29 x 21
Nr. pagini: 2016

Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Atlas botanic steaua

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0652 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.