Audit financiar 2006. Standarde – Codul etic

Audit financiar 2006. Standarde – Codul etic
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 1052
Format: 16 x 24 cm
Categoria: Contabilitate
Preț: 89,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Audit financiar 2006. Standarde – Codul etic.

n seria publicaţiilor extrem de utile pentru profesioniştii membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România şi nu numai, credem că prezentul volum conţinând principalele reglementări (standarde) privind misiunile (angajamentele) de audit şi Codul etic al celor ce prestează aceste servicii profesionale, este o lucrare fundamentală şi mult aşteptată.
Auditorii financiari, stagiarii în audit financiar şi, în general, toţi profesioniştii contabili din România sunt la data apariţiei acestei cărţi, în faţa unor provocări profesionale şi cerinţe ale societăţii deosebit de importante, pe care nu pot să le trateze decât cu responsabilitatea cuvenită şi în „limbaj“ internaţional.

Standardele (regulile) internaţionale au fost asimilate în ultimii ani şi în România ca referinţe de bază, atât pentru reglementările din domeniul contabilităţii, cât şi pentru cele privind auditul financiar (vezi şi Directiva nr. 43/2006 a CCE ).
Armonizarea şi tendinţele de conformare a reglementărilor naţionale cu cele internaţionale, emise de Federaţia Internaţionala a Contabililor (IFAC) şi/sau de Consiliul pentru Standardele Internaţionale de Contabilitate (IASB), au devenit în ultimii 7-8 ani priorităţi atât în activitatea autorităţilor de reglementare, cât şi în cea a organismelor profesionale de profil (CAFR, CECCAR).

Practic de la înfiinţarea sa în anul 2000, Camera a fost preocupată permanent să-şi completeze şi actualizeze reglementările proprii respectiv standardele de lucru pe care membrii săi trebuie să le respecte, adoptându-le (asimilându-le) în acest sens pe cele elaborate de IFAC. Ediţia 2000 a volumului intitulat Audit financiar 2000, a reprezentat prima asimilare integrală şi publicare în limba română, a Standardelor şi a Codului privind conduita etică şi profesională aşa cum acestea au fost elaborate de IFAC.
Reeditarea acestor reglementări în prezentul volum, pe care l-am intitulat (consecvent) Audit financiar 2006 a fost impusă în primul rând de cerinţele membrilor Camerei, care simţeau nevoia unui astfel de „instrument“ permanent pe masa lor de lucru.
Având în vedere conţinutul şi scopul acestui „manual de lucru“ (handbook) pentru toţi utilizatorii (cititorii) săi şi cu precădere pentru auditorii financiari activi, se mai impun totuşi câteva precizări, pe care le considerăm binevenite.

Nu au fost incluse în acest volum standardele şi/sau alte texte ce nu mai erau valabile în 2006 sau au fost retrase (începând cu 2004).
Este de la sine înţeles că aplicarea acestor standarde şi reglementări elaborate de IFAC, este o condiţie obligatorie, dar nu suficientă privind activitatea şi serviciile profesionale prestate de auditorii financiari din România, pentru că aceştia trebuie să-şi stabilească şi să aplice inclusiv reguli (interne) proprii, reguli care să ţină seama atât de realităţile economice, cât şi de practica (experienţa) fiecăruia. Pregătirea profesională continuă şi organizarea controalelor de calitate proprii rămân, de asemenea, condiţii obligatorii pentru profesioniştii din domeniul auditului financiar, iar cerinţele reglementărilor IFAC în acest sens sunt cât se poate de explicite.
Sperăm că atât auditorii financiari din România, cât şi toţi cei interesaţi de asimilarea cunoştinţelor de specialitate privind această profesie să primească cu interes lucrarea Audit financiar 2006 şi mai ales să dovedească, prin tot ceea ce fac în calitate de profesionişti independenţi, că au înţeles foarte bine atât litera, cât şi spiritul acestor standarde.

Cartea se distribuie împreună cu lucrarea „GHID privind unele reglementări ale profesiei de auditor” editată de Camera Auditorilor Financiari din România, 144 pagini, format 15 x 21 cm, ce conţine:
- Directiva nr. 43/2006 a Parlamentului European şi a Consiliului din 17 mai 2006 privind auditul statutar al conturilor anuale şi al conturilor consolidate
- Norme privind controlul calităţii activităţii de audit financiar şi a serviciilor conexe
- Obiective ale controlului calităţii activităţii de audit financiar desfăşurată de către membrii CAFR – auditori persoane juridice şi persoane fizice

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.5529 sec