Autovindecare prin Tehnica Nadi - Calea Holistica

Autovindecare prin Tehnica Nadi - Calea Holistica
-20%
Preț: 17,60 lei
22,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 240

DESCRIERE

Indeplineste-ti dorintele de sanatate optima si fericire cu Tehnica Nadi, un sistem holistic simplu si eficient de autovindecare. Acest program incurajeaza curgerea libera a energiei sau prana, prin intermediul retelei de canale numite nadis care patrunde anatomia subtila. Prin utilizarea punctelor specifice de presiune, meditatie, vizualizare si afirmatii, Tehnica Nadi este conceputa ca sa te ajute sa cultivi gandirea pozitiva, culminand cu o minte si un corp sanatos.

Acest ghid practic, usor de urmat, iti va arata cum sa gasesti pacea si armonia interioara. Afla cum sa-ti ajustezi corpul energetic, cum alimentele afecteaza chakrele si cum magnetii, culoarea, muzica, incantarea si vibratiile pot fi folosite pentru cresterea starii de bine. Patrunde in principiile spirituale antice si legile universale, cum ar fi Legea Atractiei si Legea Karmei si descopera cum sa atragi relaxarea, succesul si longevitatea. Cu mai mult de cincizeci de exercitii, capitole despre probleme de sanatate specifice si retete nutritive, Calea Holistica este cheia pentru o viata echilibrata.


Cuprins:

Despre autor... 5
Lista de figuri... 12
Introducere... 13
Avertizare medicala... 38

1 Anatomia subtila: chakrele si aura... 39
2 Gandirea dinamica... 73
3 Afectarea miscarii Pranei... 97
4 Reglarea fina a corpului energetic... 119
5 Tratamente cu scopuri specifice... 141
6 Alimentatie si Nutritie: revolutie spirituala, sanatate si constiinta... 193

Anexa: Alimente pentru imbunatatirea chakrelor... 205
Concluzii... 235
Opere citate... 237
Lecturi recomandate... 239

   Tehnici Nadi

1: Vizualizarea pranei...  57
2: incarcarea apei cu prana... 59
3: Echilibrare prin rotatie... 60
4: Exercitiul de infuzare... 63
5: Testarea vitalitatii chakrelor... 64
6: Polarizarea chakrelor... 66
7: Stergerea nadisurilor principale... 69
8: Procesul de concentrare... 82
9: Muzica folosita ca instrument meditativ... 86
10: Streaming Universal... 87
11: Crearea si intrarea in grota... 90
12: Influentarea celulelor... 94
13: Gasirea blocajelor de energie... 98
14: Remedierea blocajului... 98
15: Distribuirea parnei prin respiratie... 99
16: Infuzarea sistemului nervos cu prana... 100
17: Inhalarea si directionarea pranei... 101
18: incurajarea mentala a glandelor endocrine individuale... 106
19: Terapia cu lumina colorata... 108
20: Vizualizarea culorii... 111
21: Miscarea pranei pentru altcineva, cu cooperare... 114
22: Miscarea pranei pentru altcineva, fara cooperare... 115
23: Determinarea intervalului de culoare propriu... 120
24: Determinarea cheii (muzicale) a viatii... 122
25: Tratamentul magnetic pentru mentinerea rezonantei de culoare... 126
26: Mentinerea rezonantei magnetice... 128
27: Om Mani Padme Hum... 131
28: incantarea pentru fiecare chakra... 132
29: incantarea cu scopuri fizice specifice... 135
30: Vindecarea magnetica pentru polarizarea aurei... 139
31: Programarea si pregatirea... 143
32: Tensiune si relaxare... 145
33: Constatarea si eliberarea de stres... 146
34: Relaxarea si respiratia... 149
35: Eliberarea instantanee a tensiunii... 151
36: Alinarea unei dureri de cap apasatoare... 151
37: Calmarea unui atac de panica... 153
38: Tratarea durerii acute anxioase... 153
39: Ameliorarea durerii de stomac si a crampelor de sindrom de colon iritabil (IBS)... 156
40: inlaturarea unei migrene... 158
41: Alinarea durerii sinusurilor... 160
42: Calmarea tensiunii din piept si imbunatatirea respiratiei... 162
43: O metoda simpla de alinare a congestiei pulmonare... 163
44: Metoda balansarii... 164
45: Stimularea plamanilor... 165
46: Respiratia in forta... 175
47: Alinarea disconfortului in piept si a durerii... 178
48: Hranirea si alimentarea inimii... 179
49: Eliberarea congestiei pulmonare... 181
50: Efectul Stroop pentru eficienta mentala... 187
51: Metoda dulapiorului pentru aducere aminte... 188
52: Puterea meditatiei pentru o minte eficienta... 190

   Figurile

1: Nadisurile primare... 23
2: Chakrele si culorile lor corespunzatoare... 49
3: Nadisurile manii... 142
4: Alinarea unei dureri de cap stresante... 150
5: Pozitia corecta a degetului mare... 154
6: Nadisurile stomacului... 157
7: Ameliorarea unei migrene... 159
8: Alinarea durerii sinusurilor... 161
9: Nadisurile ficatului... 166
10: Nadisurile rinichilor... 169
11: Nadisurile Conceptiei... 171
12: Nadisurile pulmonare si ale respiratiei... 182


Fragment:

Principiile holistice ale Tehnicii Nadi Fiind un proces holistic, Tehnica Nadi porneste intotdeauna de la premisa ca, inainte de a putea vindeca o parte, trebuie sa se trateze mai intai intregul. Odata ce este acceptat faptul ca organismul uman in sine este format din componente individuale care, colectiv, constituie o concentratie puternica de energie, atunci vindecarea devine posibila. Din punct de vedere metafizic, atunci cand o anumita parte a corpului devine infectata de boala, inseamna ca aceasta s-a detasat de celelalte componente care alcatuiesc intregul si, prin urmare, nu mai este conectata la sursa de energie primara. Folosind metode holistice energizante simple, partile individuale ale corpului pot fi infuzate cu vitalitate, incurajand astfel o miscare mai coerenta a energiei de-a lungul diferitelor canale. Un lucru bun la Tehnica Nadi este acela ca este formata din mai multe tratamente de vindecare diferite, astfel incat nu trebuie sa se bazeze exclusiv pe o singura metoda. Daca una nu functioneaza, o alta metoda va reusi. Am putea compara Tehnica Nadi cu toate antibioticele cunoscute; cand unul nu vindeca infectia, atunci altul va avea, mai mult ca sigur, succes.

   Pornind de la premisa ca organismul uman este strabatut de o retea de canale care transmit energie dintr-o parte in alta, similar cu felul in care sangele este pompat in jurul organismului prin vene si artere, Tehnica Nadi este o modalitate eficienta de lucru cu sistemul de energie subtila a organismului, aducandu-l astfel sub control. Pentru a realiza acest lucru, puncte strategice din organism sunt manipulate prin aplicarea de presiune, atingere usoara sau pozitii specifice ale mainilor, care pot fi fie utilizate in combinatii sau individual, in functie de necesitati. intelegand ca mintea este de foarte multe ori factorul comun in ceea ce priveste sanatatea, Tehnica Nadi include exercitii mentale pentru un control mai mare asupra corpului si a sistemului sau energetic, precum si meditatii specifice pentru a incuraja pacea interiora si armonia. Termenul holistic este astazi, probabil, gresit inteles sau chiar prea folosit; unii ar putea crede chiar ca are conotatii religioase, cu referire la sfintenie. in realitate, atunci cand se refera la tratamente complementare, termenul holistic in-seamna luarea in considerare a intregii persoane, iar acest lucru este exact ceea ce Tehnica Nadi incearca sa realizeze: trateaza intregul, spre deosebire de parte. Tehnica Nadi este mult mai mult decat o serie de exercitii ce afecteaza procesul de vindecare; duce, de asemenea, spre o baza de invataturi care incurajeaza la o intelegere mai profunda si constientizare a universului si a legii atractiei. O intelegere a modului in care energia este prelucrata prin nadisuri si anatomia subtila va ajuta la castigarea unui control mai mare al modului in care functioneaza corpul si mintea si, pe termen lung, va imbunatati calitatea generala a vietii pe toate nivelurile existentei.

   Meditatia

   Lucrand cu sistemul de chakre si cu energii subtile un pic peste 30 de ani, am inceput sa realizez ca mult mai multe calitati psihice si spirituale ar putea fi obtinute printr-o intelegere a modului in care functioneaza efectiv sistemul energetic in intreg. Am stiut intotdeauna ca energia poate fi controlata efectiv prin meditatie, asa ca m-am apucat sa creez propriul program de meditatie ordonat, combinat cu anumite tehnici de respiratie, ceea a adus intregul program laolalta. Tehnica a functionat pentru mine, asa ca am inceput sa o predau si altora, cu rezultate remarcabile.

TEHNICA NADI9: Muzica folosita ca instrument neditativ

   Puneti o muzica, la alegere, si relaxati-va intr-un scaun confortabil. Pentru prima parte a sesiunii de relaxare concentrati-va atentia pe respiratie din diafragma, asigurandu-va ca inspiratiile si expiratiile sunt repartizate uniform si ca burta creste in timp ce inspirati si apoi scade in timp ce expirati. Acesta este modul corect de a respira ducand la obtinerea de beneficii maxime din procesul de respiratie. Respiratia din piept, cum cei mai multi dintre noi am fost invatati la scoala, este, mai mult ca sigur, un mod gresit de a respira, deoarece restrange aportul de oxigen si inhiba circulatia pranei prin nadisuri.

   Petreceti cel putin 10 minute (mai mult daca va e confortabil) in procesul de respiratie ritmica si apoi relaxati-va cu ochii inchisi. Stati linistit si permiteti muzicii sa creeze imagini in minte, poate chiar sa va duca in locuri indepartate. Lasati muzica sa va capteze in totalitate atentia. Simtiti ca filtreaza tot stresul din subconstient si va copleseste cu acel sentiment necesar de pace.

   Ascultati muzica atat timp cat este nevoie pentru a incuraja corpul sa fie relaxat si mintea sa taca. Daca nu va simtiti in stare de a medita dupa ce ati ascultat muzica, renuntati. In nici un caz nu va fortati sa meditati, deoarece acest lucru contravine intregului proces de meditatie. Folositi muzica pentru "a opri" stresul si reziduurile zilei si pentru relaxare si liniste. De fapt, odata ce ati practicat cu succes intreaga Tehnica Nadi si ati aplicat-o in mod eficient in viata, s-ar putea sa simtiti reformularea propriului program cu ajutorul muzicii, ca un fel de punte de la un aspect la altul.

   Procesul psihologic de a asculta muzica este un mod ideal de a elimina palavrageala mentala si, in sine, este o procedura recreativa, care poate fi considerata meditatie. De fapt, tot ceea ce absoarbe atentia si transporta constiinta in alte locuri poate fi definit ca "meditatie". Pe langa toate aceste beneficii ale muzicii, ea produce un efect holistic incredibil in corp, minte si spirit.

   Acum, ca mintea este mai mult sau mai putin pregatita, sa exploram arta de a emite cereri universului, prin utilizarea unei metode precise, eficiente si extrem de simple pe care eu o numesc streaming universal.

       TEHNICA NADI 10: Streaming universal

   Cei care fac mari eforturi si folosesc puterea de gandire pentru a obtine lucrurile pe care le doresc, de obicei abandoneaza pentru ca nu functioneaza suficient de repede. Aceasta atitudine anuleaza obiectul exercitiului. Concentrarea este o tehnica ce necesita consecventa si convingerea ca aceasta va functiona. De fapt, rezultatele pot fi vazute intr-un timp destul de scurt, iar daca este necesar un timp mai indelungat, si ce daca! Atat timp cat functioneaza, ce conteaza? Durata nu este importanta daca va atingeti scopul.

   Streaming-ul universal este un mod de a ordona visurile si dorintele, inainte de a le trimite mai departe in cosmos. Daca sunt suficient de puternice, ele vor crea un vortex magnetic imens, care va atrage in viata lucrurile dorite, in conformitate cu marea Lege a atractiei. La fel cu orice lucru valoros, practica il face perfect. Cu toate acestea, in afara de rabdare si determinare, este nevoie de foarte putin efort pentru a obtine rezultate de succes. Nu este nimic nou in a vorbi cu universul. Fiind un proces incadrat in parametrii fizicii cuantice, este de aseme¬nea, un proces psihologic pe care budistii si adeptii antici l-au practicat mii de ani. Desigur, aceasta nu se va intampla imediat si trebuie sa se faca incet si in etape.

TEHNICA NADI 35: Eliberarea instantanee a tensiunii

   Problema cu tensiunea este ca in cazul in care i se permite sa persiste zi de zi, cel mai probabil, se dezvolta, in cele din urma, intr-o stare de stres si de anxietate. Statul la calculator incontinuu, timp indelungat, este una dintre cauzele principale ale durerii de cap, tensiune si chiar intepenirea ga¬tului si a spatelui.

   Ori de cate ori avem o durere de cap tensionanta, in incercarea de ameliorare, rotim capul pentru a slabi muschii gatului sau ne masam fruntea si tamplele. Aceasta usureaza doar o durere de cap cu tensiune temporara, desi majoritatea oamenilor recurg la un analgezic sau chiar la un pahar cu alcool.

   Una dintre cele mai eficiente Tehnici Nadi pentru eliberarea unei dureri de cap, arunci cand toate celelalte esueaza, este aceasta: se aplica primul deget (indexul), degetul mijlociu si degetul inelar de la mana - stanga daca esti femeie, dreapta daca esti barbat - pe centrul fruntii, chiar intre sprancene, si aplicati degetul mijlociu, degetul al treilea si degetul mic de la cealalta mana la baza gatului. Aplicati un pic de presiune la frunte si la baza gatului, simultan, masand in acelasi timp zona fruntii si a gatului cu o miscare in sensul acelor de ceasornic, facand sa creasca treptat presiunea, in timp ce masati aceste puncte. Masati prin rotatie nu mai mult de un minut, apoi va odihniti pentru cateva momente inainte de a repeta procesul. Tratamentul trebuie repetat de cel mult trei ori pentru a obtine rezultate pozitive.

   TEHNICA NADI 36: Alinarea unei dureri de cap apasatoare

   Ori de cate ori avem o durere de cap apasatoare, primul lucru pe care il facem este sa aplicam un pic de presiune pe frunte pentru a calma tensiunea. De fapt, stim prea bine cat de frumos este cand cineva face acest lucru pentru noi. Este relaxant si elibereaza aproape intotdeauna tensiunea. Prin apasarea, cu grija, pe alte nadisuri principale, putem obtine alinare, in special atunci cand avem un atac de panica.

   Asa cum se arata in diagrama, exista mai multe puncte pe care se poate aplica o presiune usoara: partea de sus a capului, tample, partea superioara a bratului, incheieturile si dosul mainilor.

   Utilizati degetul mare pentru a aplica o presiune pe palma si folositi degetul mijlociu, degetul inelar si degetul mic pentru a aplica presiune pe dosul mainii. Mentineti apasarea aproximativ 20 de secunde (eu toate ca timpul nu este asa de important), apoi prindeti incheietura in mana si strangeti-o cat puteti suporta, mentineti pentru cateva secunde si apoi eliberati incheietura.
   Masati zona dintre degetul mare, de-a lungul liniei de la incheietura mainii. Aplicati aceeasi presiune pe zona din partea superioara a bratelor, asa cum se arata in diagrama.

   Rugati un partener sa va aplice o presiune usoara la tample, fara rotatie. Acelasi lucru poate fi aplicat pe varful capului, desi nu este necesara multa presiune pe acest nadis.

   Rasucirea capului cu miscari circulare si apoi inclinarea lui dintr-o parte in alta este extrem de eficienta, in special cand este rotit usor de catre un partener.

   in cele din urma, strangeti mana cat puteti suporta, mentineti 20 de secunde sau mai mult, daca este cazul. Se aplica la ambele maini.

   incheiati acest tratament cu respiratii lente, ritmice, apoi relaxati-va. Nu uitati sa beti un pahar cu apa, proaspat incarcata, la finalul tratamentului.

Nr. de pagini: 240
Anul aparitiei: 2016
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.506 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.