Aventurile vietii mele (2 Volume)

Aventurile vietii mele (2 Volume)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2006
Categoria: Altele
Preț: 8,18 lei
9,62 lei (-14,97%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Viata lui Henry Rochefort, jurnalist si om politic, oponent al regimurilor politice, s-a derulat asemenea unui roman in care evenimentele s-au succedat uneori haotic, alteori spectaculos, marcand pentru totdeauna existenta acestuia. Este si cazul condamnarii si deportarii sale in Noua Caledonie ca urmare a participarii la actiunile Comunei din Paris.

In 1896 si-a publicat autobiografia sub forma memoriilor intitulata„Aventurile vietii mele”, care surprinde prin claritatea si simplitatea stilului.

Memoriile cu caracter romanesc, surprind printre altele: actiunile republicanilor in timpul Monarhiei din Iulie; calitatile de expert in arta de care dadea dovada Rochefort; coruptia existenta atat in timpul celui de-al doilea Imperiu, cat si in timpul celei de-a Treia Republici; exilurile politice si lunga sedere la Bruxelles in compania scriitorului Victor Hugo; actiunile din timpul Comunei din Paris si represaliile care i-au urmat, la care se adauga procesele intentate comunarzilor, prizonieratul si deportarea in Noua Caledonie; evadarea si periplul incredibil prin Australia, insulele Fidji, Honolulu si America pana la revenirea in Europa.

Autobiografia este o marturie istorica reala, desi partiala, pentru a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Henry Rochefort va dezvaluie experientele unui om care a trait mai tumultuos decat Papillon. A fost, pe rand: republican, partizan al Comunei din Paris, apoi nationalist, romancier, memorialist, jurnalist si pamfletar; intemnitat, exilat si evadat.

Cititi in continuare un fragment extras din cartea sa autobiografica Aventurile vietii mele.

Veti redescoperi… curajul.„Am savurat toate bucuriile si mi-am rumegat toate amaraciunile. In celula stramta de la Versailles, mi-am repetat in gand executia ce mi se anuntase ca iminenta si care nu voiam sa ma ia pe nepregatite. Apoi, cand moartea prin impuscare mi-a fost inlocuita cu alta, mai lenta, dar pe care reactiunea o socotea tot atat de sigura– deportarea pe viata intr-o fortareata–, cand, transportat la antipozi, in mijlocul canibalilor, si prietenii, si dusmanii ma credeau pentru totdeauna mort din pricina caldurii, si cand eu insumi asteptam din zi in zi sa ma topesc, m-am aruncat in oceanul Pacific si am reaparut in Europa. Desi eram oparit de caldura, nu m-am temut de apa rece, pentru ca m-am aruncat in ea in mod deliberat. E adevarat ca facusem acest lucru ca sa evadez.

Daca as fi fost singur, de-a lungul povestirii pe care o veti citi– daca o veti citi–, probabil ca n-as fi savarsit acea fapta; dar viata mea poate ca a fost mai mult bizara decat zbuciumata […]”


Anul aparitiei: 2006
Format: 140x210
Nr. pagini: 432

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1381 sec