Ay, Cuba! O calatorie socio-erotica

Ay, Cuba! O calatorie socio-erotica
-28%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Memorialistica
Preț: 20,81 lei
28,90 lei (-27,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

La capatul a doar zece zile de contact cu o lume care ne fascineaza pe cei mai multi dintre noi de la distanta, Andrei Codrescu ne ofera o imagine a acesteia plina de viata, de detalii precise, care nu fac decat sa-i sporeasca fascinatia. Dar Ay, Cuba! reprezinta pentru cititorul roman mult mai mult de atat.

Ultimele decenii, cele de descompunere a regimului comunist din tara sa de origine, pe care le cunoaste bine, ii trezesc uimitoare analogii cu ceea ce vede in crepusculara Cuba a lui Castro. Liantul ideologic golit de substanta, totusi activ in chip straniu, oboseala amestecata cu cinism vorace, goana febrila dupa valuta si dupa tot ce este american, o poezie a locului amestecata cu tristete si multa, multa saracie, toate invaluite intr-o caldura empatica, o intelegere si o tandrete amestecate cu admiratie, dar mai ales, o optiune lipsita de ambiguitate pentru dreptul la libertate al fiintei umane.

Este ajunul vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea se pregateste sa o faca pe pamant cubanez, in 1998. Andrei Codrescu, unul dintre cei mai cunoscuti americani de origine romana, angajat la National Public Radio, si reputatul fotograf David Graham il insotesc pe reporterul Art Silverman in misiunea lui in aceasta mereu fascinanta si misterioasa insula. E un pretext si un prilej pentru cei doi de a-si pune laolalta resursele si mijloacele, realizand acest portret al unei natiuni, aflata perpetuu pe muchia istoriei si a politicii, care i-a surprins si incantat pe cititorii americani, indusi timp indelungat in eroare de ideologii atat de dreapta, cat si de stanga.
Aceasta intrucat Codrescu si Graham au trecut dincolo de prejudecatile adeseori meschine ale americanilor despre Cuba si au legat cu oamenii de pe insula relatii directe, nesubminate de nicio preconceptie.

Prin intermediul interviurilor cu arhitecti, scriitori, smenari, prostituate si muncitori de rand, Ay, Cuba! scoate la iveala o societate plina de pasiune, minata de un conflict intern profund. Nu avem in fata un studiu rece, o sectiune transversala a societatii cubaneze, ci un portret extrem de personal, de uman al unui popor mandru, muzical, inteligent si… seducator.
Ay, Cuba! constituie astfel o reevaluare provocatoare a unei lumi familiare si exotice, aflata la numai 90 de mile de coasta Floridei, realizata de unul dintre cei mai daruiti critici sociali ai Americii, insotit de unul dintre cei mai talentati fotografi ai acesteia.

Numar pagini: 256
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

20,09 lei
24,50 lei (-18%)
24,56 lei
29,95 lei (-18%)
21,24 lei
25,90 lei (-17,99%)
18,72 lei
26,00 lei (-28%)
Created in 0.1069 sec