Azazel, ingerul raului

Azazel, ingerul raului
-28%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Romane
Preț: 7,20 lei
10,00 lei (-28%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Povestea tanarului Hypa– care merge la Alexandria sa studieze medicina si teologia si devine calugar crestin– se petrece in secolul al V-lea. Intr-un cadru mai amplu, cartea descrie de fapt impunerea puterii si religiei crestine in lume: un roman istoric ce puncteaza distrugerile si cruzimile pe care le-au produs crestinii in incercarea lor de a se afirma, incercare soldata cu daramarea barbara a vestigiilor culturii romane.
«In acest roman, am descris omul prizonier in spatele barierelor ridicate de istorie si ideologie, al traditiilor si al fetisurilor etnice si religioase care fac sa se perverteasca esenta insasi a naturii umane. Am vrut sa aduc un plus de intelegere asupra omului care se condamna la autodistrugere, uitand ca, inainte de a fi traditie, idee si credinta, el trebuie sa ramana ceea ce este: om.»
Youssef Ziedan
«Youssef Ziedan este primul romancier musulman care abordeaza, cu un profund simt estetic, problematica teologiei crestine. Este primul musulman care, prin mijloacele cuvantului scris, incearca sa propuna solutii pentru marile probleme ale crestinismului in general si ale ortodoxiei orientale, cu precadere.» Mitropolitul Yohanna Gregorius
Comparata deopotriva cu«Codul lui Da Vinci» de Dan Brown si«Numelui Trandafirului» de Umberto Eco, cartea a starnit reactii complexe: pe de-o parte, ea a fost laudata din punct de vedere literar, pe de alta parte, atacata ideologic, considerata drept instrument de atac impotriva Bisericilor crestine orientale.
Scriitorul egiptean Youssef Ziedan este profesor de filosofie islamica si director al Departamentului de manuscrise al Bibliotecii din Alexandria. A semnat pana acum un impresionant numar de studii si eseuri de specialitate. In 2008, a publicat«Azazel, ingerul raului», titlu incununat cu prestigiosul Premiu international Booker pentru romanul arab. Aparitia cartii a starnit vehemente polemici, indeosebi din partea cercurilor ortodoxiei orientale, care au vazut in aceasta scriere literara o insulta la adresa crestinismului adusa de un autor musulman. Desi s-a cerut interzicerea romanului in Egipt, el s-a bucurat de un interes major din partea cititorilor, devenind un bestseller


Traducere, prefata si note: Dumitru Chican
Publicata de: Dar El Shorouk, 2008
Titlul original: Azazel
Limba originala: araba
Anul aparitiei: 2010
Nr. de pagini: 416

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1371 sec