Bagaje pierdute - Jordi Punti
29,29 lei
36,61 lei (-19,99%)

Bagaje pierdute - Jordi Punti

Bagaje pierdute - Jordi Punti
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 512
Categoria: Romane
Preț: 29,29 lei
36,61 lei (-19,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ce se intampla cand un tanar catalan descopera ca singura mostenire a tatalui care l-a abandonat in copilari sunt, pe langa o mana de obiecte„gasite“, trei frati vitregi cu acelasi prenume, imprastiati in tot atatea colturi ale Europei? Bagaje pierdute reconstruieste, cu instrumentele romanului politist, existenta lui Gabriel Delacruz Expósito prin marturiile celor patru fii nelegitimi - Cristóbal, Christof, Christopher si Christophe -, reuniti pentru a reconstitui istoria personala a tatalui absent. Naratiunile celor patru„cristofori“ de nationalitati diferite, bazate pe relatarile propriilor mame, scot la iveala aspecte semnificative din viata camionagiului picaresc Gabriel, abandonat la nastere, crescut la orfelinat si, la maturitate angajat al unei firme barceloneze de mutari, hot de bagaje alese la intamplare, donjuan si cartofor redutabil.

Aventurile lui Gabriel si ale celor doi colegi de camion in Spania, Germania, Marea Britanie si Franta se deruleaza pe fundalul contextelor sociale si politice care au marcat Europa postbelica, de la dictatura franchista la Mai’68, si reifica in cheie realist-magica reconstructia identitara a unei Europe tulburi, bantuite de conflicte si de totalitarism. Un roman despre identitate, memorie si eroi, Bagaje pierdute recreeaza, in maniera lui Rushdie si Auster, traiectoria valizelor pierdute— si regasite—, in care individul si istoria se intalnesc la masa de poker pentru partida finala.

Jordi Puntí (n. 1967, Manlleu) este prozator, traducator, journalist si, totodata, unul dintre cei mai cunoscuti ambasadori ai literaturii catalane contemporane. In 1991 a absolvit Facultatea de Limbi Romanice, iar sapte ani mai tarziu a debutat cu volumul de proza scurta Pell d’armadillo, tradus si publicat la scurt timp in limba spaniola. Al doilea volum de povestiri, Animals tristos (2002), a fost ecranizat in 2006 sub titlul Animales heridos si a pregatit terenul pentru mult asteptatul roman, Maletes perdudes (2010; Bagaje pierdute), castigator a numeroase premii— Premiul Librarilor (2010), Premiul Joaquim Amat-Piniella, Premiul National al Criticii (2011) si Premiul Lletra d’Or (2011)— si tradus in peste zece limbi.

In afara activitatii literare, Jordi Puntí este colaborator permanent al publicatiilor El Periódico si L’Avenç si traducatorul in limba catalana a numeroase texte literare, inclusiv al unor selectii din opera lui Daniel Pennac, Amélie Nothomb si Paul Auster.

Nr. de pagini: 512
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2658 sec