Bancruta frauduloasa
22,32 lei
27,90 lei (-20%)

Bancruta frauduloasa

Bancruta frauduloasa
-20%
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 280
Categoria: Penal
Preț: 22,32 lei
27,90 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Bancruta frauduloasa. Hotca Mihai Adrian.

Economia de piaţă presupune competiţia, ceea ce înseamnă că participanţii la viaţa de afaceri sunt nevoiţi să facă faţă mediului concurenţial, fapt ce determină, uneori, dificultăţi financiare, o parte dintre aceştia ajungând în situaţia de a-şi reorganiza activitatea specifică sau chiar de a-şi înceta existenţa în câmpul economic.

Drumul către insolvenţă este presărat, în majoritatea cazurilor, cu multe evenimente sau fapte, dintre care unele pot fi caracterizate din punct de vedere juridic ca fiind licite, iar altele ca având caracter ilicit.
În cazul în care debitorul încalcă normele instituite pentru desfăşurarea activităţilor economice şi din această cauză ajunge în situaţia de a nu mai putea face faţă datoriilor exigibile, falimentul poate fi considerat ilicit. Falimentul cauzat prin nesocotirea regulilor comerciale poate fi considerat fraudulos numai în cazul în care sub aspect subiectiv făptuitorul acţionează cu intenţie. Într-un asemenea caz, din punct de vedere penal, se poate vorbi despre infracţiunea de bancrută frauduloasă. Aceasta este una dintre faptele ilicite de natură penală care însoţeşte insolvenţa debitorilor cu probleme financiare.

În cuprinsul acestei cărţi autorul surprinde bancruta frauduloasă, în principal din perspectivă juridico-penală, abordând succint teme conexe subiectului de bază, pentru a oferi cititorului o imagine de ansamblu asupra acestuia.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1327 sec