Bani si credit. Banii. Teoriile monetare. Administrarea banilor si politica monetara

Bani si credit. Banii. Teoriile monetare. Administrarea banilor si politica monetara
-5%
ISBN: 9735908980
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 536
Categoria: Cursuri
Preț: 35,15 lei
37,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Autorii se adreseaza aici tuturor celor care vor sa patrunda in universul monedei caracterizata, dupa cum se stie, de o foarte mare volatilitate. Moneda reprezinta institutia centralizatoare minima din economie. Ne-o spun marii economisti, ne-o dovedeste practica de zi cu zi.
Statul este astazi stapanul necontestat al monedei. Este singurul res­ponsabil de dezordinile monetare, de inflatie. Dar, atunci cand moneda este sanatoasa, uitam sa multumim statului, Bancii Centrale. Dar moneda a fost candva si proprietate privata si nu stim ce ne rezerva viitorul.
Nu am intrat in disputa Banca Centrala independenta sau subordonata puterii executive. Nu a intrat in cadrul acestei carti. Lasam aceasta disputa pentru teoreticienii puri. Lasam aceasta responsabilitate pe umerii oamenilor politici. Cu toate acestea, am prezentat un studiu de caz destinat provocarii neintrerupte a problemei independentei sau subordonarii Bancii Centrale.
Ne adresam acelora care fie nu stiu mai nimic despre moneda, decat ceea ce ofera cunoasterea comuna, fie cunosc problematica atat de complexa a monedei, dar doresc sa ia contact si cu alte abordari.
Cartea poate fi folosita si ca manual universitar. Studentilor care o vor lectura le atragem atentia ca trebuie sa o citeasca tinand cont ca piata monetara este doar o parte a pietei financiare si ca trebuie sa o abordeze interdisciplinar.


Bani si credit : banii, teoriile monetare, administrarea banilor si politica monetara
vezi cuprins

Autori: Victor Stoica, Petre Deaconu
An aparitie 2003
Nr. de pagini: 536
Format 17x24 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1452 sec