Barbatul-cutie

Barbatul-cutie
-18%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 232
Format: 106x180
Categoria: Romane
Preț: 18,82 lei
22,95 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Barbatul-cutie

Prezentare:

Traducere din limba japoneza de Angela Hondru.

Kobo Abe este autorul celebrului roman Femeia nisipurilor, a carui ecranizare a fost distinsa cu premiul pentru cel mai bun film strain la Festivalul de la Cannes in 1964).

Barbatul‑cutie (1973) este povestea unui om care‑si abandoneaza existenta obisnuita pentru a observa lumea din Tokyo printr‑o cutie de carton pusa pe cap. Cartea analizeaza cu infinita cruzime problema iden­titatii in societatea contemporana, un roman ce te duce cu gindul la Samuel Beckett, dar care poarta amprenta inconfundabilului autor al Femeii nisipu­rilor. Renuntind la viata sa obisnuita, personajul fara nume al acestui roman rataceste pe strazile uriasei metropole nipone, privind viata printr‑o feres­truica taiata in interiorul uriasei cutii de carton pe care o poarta pe cap. Realitatea capata accente kaf­kiene: vor aparea, pe rind, un misterios ucigas ce incearca sa‑l omoare pe barbatul‑cutie, o asistenta medicala gata sa‑i cedeze, dar si un medic nebun hotarit sa devina si el barbat‑cutie.
„Barbatul-cutie este o contributie cutremuratoare la literatura excentrica… Amuzant, trist si autodistructiv, un thriller ontologic.” (The New York Times)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

20,46 lei
24,95 lei (-18%)
20,09 lei
24,50 lei (-18%)
Created in 0.1668 sec