Basme africane - Gcina Mhlophe

Basme africane - Gcina Mhlophe
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2018
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Poveștile trăiesc dacă sunt spuse mereu

ÎN AFRICA se spun povești din cele mai vechi timpuri. Popoarele africane vorbesc peste o mie de limbi – mai multe decât pe oricare alt continent. Înțelepciunea populară s-a transmis de la om la om și din ea s-au născut multe povești care se mai spun și astăzi. În ele găsim explicații pentru orice – de la cum au fost create lucrurile până la de ce vânează bufnițele noaptea. În Africa și peste tot în lume, poveștile trăiesc numai dacă sunt spuse mereu și mereu. Ce-ar fi să te alături și tu, cititorule, tradiției africane de a spune povești pentru a le da mai departe? E de ajuns să deschizi cartea și vei începe o călătorie de neuitat prin acest continent extraordinar care este Africa. (GCINA MHLOPHE, autoare)

 

• Antologie ilustrată de povești, cu o prezentare generală a continentului african și cu o introducere la fiecare poveste cu informații despre țara din care provine


                Nolwandle, copila valurilor
                Makhosi și coarnele fermecate
                Masilo și Masilonyana
                Marele vânător
                Vântul de pe Mare
                Greaua încercare a lui Ananse
                Mama cea înţeleaptă
                Totul se schimbă, totu-i trecător

 

 

Basme africane

 

GCINA MHLOPHE locuiește în Durban, Africa de Sud, și de peste trei decenii scrie, joacă teatru și susține ateliere de povestit și citit împreună în toată lumea. Este inițiatoarea a numeroase acțiuni de sprijin pentru diverse comunități africane, printre care Literacy Promotion Road Show, o campanie de promovare a lecturii prin înființarea de biblioteci în școlile din Africa de Sud.

 

RACHEL GRIFFIN trăiește în Devon, Anglia, unde lucrează ca ilustratoare de carte și designer. Se folosește foarte mult de colaj și îi place să combine materialele, cum ar fi hârtia făcută manual, țesăturile și obiectele decorative din sticlă, piatră sau metal.

Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 96
Format: 22x28

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.050 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.