Bazele geopoliticii - Volumul 1: Viitorul geopolitic al Rusiei

Bazele geopoliticii - Volumul 1: Viitorul geopolitic al Rusiei
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Curs
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Incadrarea studiilor geopoliticianului rus este dificila chiar daca unghiul dominant este acela al geopoliticii. Autorul nu este mai putin un filosof si deci un foarte subtil cugetator asupra conditiei lumii noastre, a lumii in care traim.

Traducerea cartii sale reaminteste cititorului roman ca se invecineaza cu una dintre marile culturi ale lumii ceea ce este, de departe, un mare avantaj. Rusia spirituala a fost cel mai mare prieten al Romaniei din timp si de peste timp. Cartea profesorului rus este mai mult decat o lucrare stiintifica, este o invitatie la cunoasterea lumii de pe versantul ei rasaritean. Autorul ei ne propune un model de expansiune legitima: expansiunea spirituala.

Citind aceasta carte inveti sa nu te mai sperii de mizele geopolitice ale marilor spatii caci analiza este astfel condusa incat poti sesiza ca orice mare spatiu ramane totusi un sistem fragil. Lectia este una singura: salvarea lumii de la dezastre vine de la popoarele infratite (principiul sinergiei geopolitice) nu de la sistemele globale care sunt toate sisteme fragile. Calea spre sinergia popoarelor este dialogul culturilor. Traducerea acestei carti a profesorului rus ne poarta chiar in miezul unui dialog dintre cele doua culturi cu radacina ortodoxa si cu vocatie universala: cultura rusa si cultura romana. (Ilie Badescu, fragment din Postfata)


Anul publicarii: 2011
Format: 13,5 x 20,5
Nr. pagini: 446

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1178 sec