Bazele programarii in Java

Bazele programarii in Java
-10%
Editura:
Anul publicării: 2009
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Bazele programarii in Java de Sorin Tudor. Java este un limbaj actual, are o popularitate imensa si, astfel scapam de reprosurile unora ca"limbajul studiat in liceu este depasit". Limbajul este mai usor ca C++-ul, iar programele sunt cu adevarat portabile.
Una dintre cerintele care au stat la baza crearii limbajului Java a fost aceea de a obtine un limbaj portabil. Aceasta inseamna ca un program scris pe un anumit calculator, pe care ruleaza un anumit sistem de operare, sa poata rula fara modificari si pe un alt calculator, pe care ruleaza alt sistem de operare. De exemplu, sa se poate scrie un program care sa fie rulat pe Windows si pe Linux
Mediul specific pentru un anumit sistem de operare contine un compilator special creat pentru el. El preia programul din fisierul sursa si"il traduce" intr-un cod anume, numit byte-code. Compilatorul este programul javac, iar fisierul compilat are extensia .class.
Programele in byte-code sunt rulate pe asa numita Masina Virtuala Java (JVM). Masina virtuala Java este un suport software care trebuie sa fie instalat pe calculatoarele care ruleaza astfel de fisiere. Cand ati instalat mediul Java, implicit ati instalat si masina virtuala java. De altfel, masina virtuala Java poate fi instalata si in absenta mediului de dezvoltare Java.

Autor(i): Tudor Sorin, Vlad Tudor (Hutanu)
Format:    16,5 x 23,5
Nr. pagini:    296
Vezi și alte cărți: Bazele

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1226 sec