BÉATRIX

BÉATRIX
-35%
Preț: 22,75 lei
35,00 lei (-35%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Romane

DESCRIERE

BÉATRIX Honoré de Balzac


Scriitor realist prin excelenţă, Balzac ştie să folosească şi recuzita romantică atunci când subiectul o cere. Prima parte a romanului este un argument în această privinţă. Întâlnim personaje desprinse parcă din vechile tapiserii sau din romanele lui Walter Scott (Balzac se dorea "un Walter Scott plus un arhitect"), tirade înflăcărate şi epistole pline de pasiune (Calyste către Béatrix), bătălii purtate după legile onoarei şi ale fairplay-ului (bărbaţii du Guénic, în războiul pentru DOAMNA), scene melodramatice ş.a.m.d. (...)

În Béatrix întâlnim numeroase pagini care pot face parte aproape fără modificări dintr-o piesă de teatru. Dialogurile sunt alerte, replicile rapide şi precise ca încrucişările de floretă, aparteurile impecabile, tiradele fermecătoare, gesturile şi mimica personajelor - adevărate indicaţii regizorale. (...)

Béatrix este un interesant roman balzacian, construit prin antiteză, în care se confruntă sau se concertează lumi, epoci, oameni, un roman de moravuri, dar, mai ales, de dragoste. Lectura lui devine o călătorie de câteva ore într-un spaţiu-timp plăsmuit din realitate şi ficţiune, cu personaje cărora iubirea le conferă tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte. Lucia Patachi

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

16,19 lei
24,90 lei (-34,98%)
13,50 lei
18,00 lei (-25%)
4,80 lei
6,00 lei (-20%)
6,50 lei
10,00 lei (-35%)
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.