Biotehnologia obtinerii vitaminei B2

Biotehnologia obtinerii vitaminei B2
-15%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Tratate
Preț: 25,02 lei
29,43 lei (-14,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Obiectivul principal al acestei lucrari este reliefarea diferitelor procese tehnologice de obtinere a vitaminei B2.

Rezultatele tuturor activitatilor de cercetare, bazate pe o ampla documentare bibliografica, se oglindesc in aceasta lucrare prin realizarea experimentala si originala a unei multitudini de activitati: referate, lucrari de laborator, rezolvarea unor exercitii cu caracter teoretic si aplicativ.

Viata nu poate exista decat in prezenta tuturor vitaminelor esentiale. Daca unele dintre vitamine au un rol determinant in procesele de asimilare, iar altele contribuie la cresterea capacitatii de munca si a rezistentei la oboseala, toate fortifica organismul in lupta cu bolile infectioase sau cu unele toxine.

Absolut necesare pentru cresterea, mentinerea vitalitatii si starii generale bune a organismului nostru, vitaminele se gasesc in cantitati foarte mici in toate alimentele de provenienta naturala.

Complexul vitaminic B cuprinde vitaminele: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12.

Stiinta actuala a recunoscut ca anumite vitamine coexista in natura si ca, in cazul de fata, fiecare vitamina din complexul B nu poate sa aiba valoare decat daca este administrata impreuna cu toate celelalte. Ele se completeaza unele pe altele in diversele lor functii.

Lucrarea de fata este structurata pe 7 capitole, capitolele 1 si 2 constituind tema lucrarii si memoriul tehnic al acesteia.

Capitolul 3 descrie produsul finit cu toate caracteristicile fizico-chimice si tehnologice, importanta si domeniile de utilizare precum si conditiile de calitate, depozitare si transport. De asemenea, la acest capitol sunt descrise mai multe variante industriale de obtinere a vitaminei B2.

Capitolul 4 include varianta tehnologica de obtinere a vitaminei B2 cu schema de flux tehnologic, materiile prime si materialele auxiliare folosite in cadrul procesului. Sunt descrise, de asemenea procesele tehnologice folosite, precum si bilantul de materiale utilizate si bilantul termic pentru operatiile componente ale schemei tehnologice.

Capitolul 5 cuprinde suma tuturor cheltuielilor realizate in vederea obtinerii industriale a vitaminei B2, conditiile de depozitare si de transport, precum si normele de protectie a muncii.

Capitolul 6 cuprinde bibliografia utilizata ca ajutor pentru alcatuirea lucrarii.

Capitolul 7 cuprinde un set de trei desene:

fig. 1– schema de principiu a instalatiei de separare a vitaminei B2

fig. 2– schema tehnologica de obtinere a concentratelor de vitamina B2 din germeni de grau / porumb;

fig. 3– schema de principiu a schimbatorului de caldura tubular.

 
Autor(i): Iordache Paula - Magdalena
An aparitie: 2012
Pagini: 90

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Tratate - Cele mai vândute cărți

14,03 lei
16,50 lei (-14,97%)
Created in 0.1504 sec