Bonsai pentru interioare (Wolfgang Kawollek)

Bonsai pentru interioare (Wolfgang Kawollek)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 254
Preț: 7,33 lei
9,16 lei (-19,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cuvant inainte

Chiar daca exista deja mai multe carti despre bonsai, credem ca era timpul sa apara o carte care sa vorbeasca numai despre cultivarea bonsailor de interior. Lucrarea aici de fata este rezultatul unei preocupari intense, pe timp de zece ani, cu subiectul cultivarii bonsailor si, in special, cu tipurile de plante care sunt potrivite cultivarii ca bonsai.

Pentru oameni, zece ani reprezinta o perioada relativ indelungata; pentru bonsai insa, acest interval nu reprezinta foarte mult timp. Marea majoritate a bonsailor formati si modelati nu au zece ani si, in mare parte, au suferit doar transformari primare. Totusi, mi s-a parut important si corect a descrie chiar bonsaii tineri, pentru a putea arata ca fiecarui iubitor de plante ii este la indemana sa creasca si sa formeze propriul sau bonsai. Trebuie sa precizez faptul ca nu exista imagini pentru toate plantele pe care le-am considerat adecvate pentru formarea bonsailor si pentru cultivarea in interior.

Pentru a le da posibilitatea mai multor iubitori de bonsai de a se preocupa mai mult de bonsaii de interior, m-am decis sa scriu aceasta carte de buzunar. Sper sa isi poata aduce un mic aport la extinderea culturii bonsailor de interior. As vrea sa multumesc aici Editurii Eugen Ulmer si colaboratorilor sai pentru colaborarea de calitate.

Cuvant inainte la editia a cincea

In timp ce in urma cu aproximativ treizeci de ani, atat crescatorii de bonsai, cat si magazinele de specialitate priveau cu criticism spre "bonsaii de interior", acum acestia fac parte din partile componente stabile ale acestui sortiment de plante.

Astfel, predictiile mele din vremea in care a aparut prima editie, s-au adeverit. Bonsaii de interior s-au raspandit foarte mult.

De la aparitia primei editii a acestei carti de buzunar, chiar s-a intamplat cate ceva in sectorul bonsailor de interior. Cererea aflata in crestere a incurajat comertul de a diversifica acest sortiment. Experientele crescande despre formarea si ingrijirea bonsailor de interior, imbogatesc in cele din urma cunoasterea conditiilor optime de cultivare a acestor plante fascinante. Cartea trebuia reactualizata. Aceasta schimbare a avut loc, textul a fost extins vizibil si adus la cele mai noi nivele. Cu toate acestea, multe dintre informatii au putut fi preluate ca atare, fara a necesita o prelucrare ulterioara.

Wolfgang Kawollek, Kassel, primavara lui 1997

Nr. de pagini: 254
Anul aparitiei: 2007

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Plante si gradinarit

Created in 0.7097 sec