Brancusi inedit. Insemnari si corespondenta romaneasca

Brancusi inedit. Insemnari si corespondenta romaneasca
-18%
ISBN: 973-50-0846-7
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 490
Categoria: Memorialistica
Preț: 31,98 lei
39,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

In anul 2001, Centrul Georges Pompidou din Paris a primit de la Theodor Nicol, mostenitorul lui Constantin Brancusi, un numar de nouazeci si sapte de desene si un fond inestimabil de arhive ramase in succesiunea Nataliei Dumitrescu si a lui Alexandru Istrati. Prin aceasta ultima donatie, fondul Brancusi, pastrat de Muzeul National de Arta Moderna prin actul testamentar lasat de sculptor la 12 aprilie 1956, se reintregeste si este pus la dispozitia cercetatorilor.

Din In impresionantul material inedit - ansemnari olografe, corespondenta cu prieteni de pretutindeni, proiecte -, cercetatoarea Doina Lemny de la Centrul Pompidou a publicat deja doua volume plasate in context francez. Volumul de fata, rezultat din colaborarea Doinei Lemny cu Cristian-Robert Velescu, alcatuieste ţăsdosarul Romaniaţă¥ din aceasta arhiva. Sunt cuprinse in el insemnarile si aforismele sculptorului, prezentate in ortografia lor originala, adesea deconcertanta, scrisorile de la prieteni romani (Cecilia Cutzescu-Storck, Marcel Mihalovici, V. G. Paleolog, Milita Petrascu, Tristan Tzara, Ilarie Voronca s. a.), manuscrise ale unor eseuri dedicate lui Brancusi de autori romani, precum si corespondenta legata de proiectele de monumente solicitate din tara.

Publicarea lor va intregi si va aduce o nota de autenticitate portretului celui mai important artist roman al tuturor timpurilor, al celui care a revolutionat din temelii sculptura secolului

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1355 sec