Bucate vinuri si obiceiuri romanesti editie rascroita

PRP: 67,20 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 57,79 lei
Diferență: 9,41 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Radu Anton Roman
Editura: PAIDEIA
Anul publicării: 2007
Pagini: 255
DESCRIERE
Prefata:
Cartea noastra este o selectie (compilatie, sinteza, extragere, cum vreti sa-I spuneti) din carti si de pe coclaurii post-dacici, de mancaruri alese, fie prin farfuriile noastre – dar si cu un nustiuce local, fie pentru ca sunt adevarate bizanterii regionale (unele de-a dreptul socante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, facand parte din spiritualitatea romaneasca (pasca). […] E vorba in primul rand de bucatarie veche taraneasca (pescareasca, ciobaneasca) si targoveata, dar si de bucataria romanizata (pe) foc; o cultura se intrevede, fie prin stanile Marginimii si Maramuresului, fie in casele de stuf ale Deltei Dunarii.
Cartea noastra este o selectie (compilatie, sinteza, extragere, cum vreti sa-I spuneti) din carti si de pe coclaurii post-dacici, de mancaruri alese, fie prin farfuriile noastre – dar si cu un nustiuce local, fie pentru ca sunt adevarate bizanterii regionale (unele de-a dreptul socante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, facand parte din spiritualitatea romaneasca (pasca). […] E vorba in primul rand de bucatarie veche taraneasca (pescareasca, ciobaneasca) si targoveata, dar si de bucataria romanizata (pe) foc; o cultura se intrevede, fie prin stanile Marginimii si Maramuresului, fie in casele de stuf ale Deltei Dunarii.
REVIEW-URI