Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti - Toate retetele in editie jubiliara la 15 ani (2016)

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti - Toate retetele in editie jubiliara la 15 ani (2016)
-10%
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 818
Categoria: Gastronomie
Preț: 135,00 lei
150,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti.
 
Cartea noastra este o selectie (compilatie, sinteza, extragere, cum vreti sa-i spuneti) din carti si de pe coclaurii post-dacici, de mancaruri alese, fie pentru ca sunt strict romanesti (ca papusile de dragavei) sau foarte populare prin farfuriile noastre– dar si cu un nustiuce local (clatitele), fie pentru ca sunt adevarate bizarerii regionale (unele de-a dreptul socante, ca florile de dovleac umplute), ori bucate ritualice, facand parte din spiritualitatea romaneasca (pasca).

Deci, in cartulia asta e vorba in primul rand de bucatarie veche taraneasca (pescareasca, ciobaneasca) si targoveata, dar si de bucataria romanizata (pe) foc (si asa mai departe, o cultura se intrevede, fie ca e nascuta inbordeiele sarace ale Baraganului, fie prin stanile Marginimii si Maramure sului, fie in casele de stuf ale Deltei Dunarii).

De asemenea, am ales si cateva retete reprezentative pentru comunitatI care traiesc pe teritoriul romanesc– secui, maghiari, tigani, sasi, sarbi, lipoveni, ucrainieni, turci, tatari– retete care au ajuns, firesc si fratern, pe masa romanului.

Nr. de pagini: 818
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0991 sec