Bujor Nedelcovici - Constintiinta de scriitor

Bujor Nedelcovici - Constintiinta de scriitor
-25%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Proza diversa
Preț: 14,93 lei
19,90 lei (-24,97%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

,, Arta ne salveaza de la mizeria vietii si este o forma transfigurata religios a existentei. Arta - revelatia Fiintei + calea de acces la Adevar + cunoasterea Absolutului + substitutul Metafizicului si al Sacrului. Arta face sa vorbeasca tacerea terestra si trimite semnale spre linistea cosmica... Arta il provoaca pe Dumnezeu sa vorbeasca!” (Bujor Nedelcovici, Jurnal infidel)

,, Destinul eroului si al omului este de a face parte din mai multe carti. O cutie mai mica intr-o cutie mai mare si asa in Cutia Pandorei... Iona in burta pestelui care, la randul lui, se gaseste in burta balenei! Polifonia! Turnul Babel! Arca lui Noe! Si astfel poate ne apropiem cu incredere de Cartea Cartilor, de Cantarea cantarilor... iar ultima carte va fi scrisa si inchinata tot lui Dumnezeu!” (Bujor Nedelcovici, Dimineata unui miracol)
 
,, Romanul va incerca in continuare sa dobandeasca o explicatie si o consolare pentru sensul nonsensului existential, sa aspire la rega¬sirea unitatii interioare si exterioare a omului, la depasirea limitelor impuse de filosofia finitudinii (nu reusim sa ducem nimic la bun sfarsit si suntem limitati in spatiu si timp), sa surmonteze absenta completitudinii, a alteritatii. Scriitorul, prin propria lui asceza, converteste dezordinea, esecul, vidul si ruina in ordine, valoare, sens si iluminare.”  (Cine sunteti, Bujor Nedelcovici?)
 
„Despre viata si opera lui Bujor Nedelcovici s-au publicat, de-a lungul anilor, sute de articole, dar cartea Anastasiei Dumitru are o mai mare putere de cuprindere decat toate la un loc. Autoarea, putin cunoscuta in lumea literara, surprinde prin competenta, prin inteligenta critica si prin talentul literar.” (Alex. Stefanescu) 

 Disponibil pentru livrare dupa 20 mai 2015

Nr. de pagini: 356
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1078 sec