Bujor Nedelcovici, Opere complete. Volumul VI - Oratoriu pentru imprudenta, Aici si acum, 2+1 Doua scenarii + o piesa de teatru

Bujor Nedelcovici, Opere complete. Volumul VI - Oratoriu pentru imprudenta, Aici si acum, 2+1 Doua scenarii + o piesa de teatru
-25%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Proza diversa
Preț: 37,43 lei
49,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Opere complete 6 se deschide cu volumul de nuvele Oratoriu pentru imprudenta, nuvele scrise parca pentru a-si demonstra ca poate excela si in"genul scurt", si care, dupa cum marturiseste scriitorul insusi:"... tineau loc de somnifere. Cu ajutorul lor  evadam, calatoream, treceam frontierele fara pasaport si fara vize".   Aici si acum contine  publicistica scrisa in exil  si continua cu tot ce a publicat in revistele si ziarele din Romania, inca de la debut, fara sa plateasca tribut comandamentelor ideologice ale vremii. De remarcat, excelentele Cronici de film (Paris, 1987 -1992). 
 
Obsedat de fotografie -"imperiu de semne, ideograma concentrata, imagine cu cod, imagine-arhetip" - Bujor Nedelcovici propune cititorului, in incheierea sectiunii de publicistica a volumului 6, Lectorul de imagine - fotografii facute clandestin in timpul demolarilor vechiului Bucuresti, spre a nu uita. 
 
2+1 (doua scenarii + o piesa de teatru) implineste volumul 6 din Opere complete:  Faleze de nisip (dupa romanul Zile de nisip, regia Dan Pita) a rulat pe ecrane doar o saptamana, fiind interzis chiar de Ceausescu pentru ca"... prezinta denaturat realitatea societatii noastre..."   Somnul insulei, inspirat de romanul Al doilea mesager, regia Mircea Veroiu, transpune in imagine utopia negativa, ca un adevarat"manual" de"formare a omului nou", marota ceausista, prin uniformizarea individualitatilor, aneantizarea constiintelor.   Mereu revoltat, Bujor Nedelcovici scrie (1994)"in regim de urgenta" piesa de teatru Noaptea de solstitiu, neputand si nevrand sa treaca peste asasinarea a o mie de tineri in doua nopti: 21-23 decembrie 1989. Este vorba despre complicitate la crima, duplicitate, minciuna, manipulare, dar si despre nevoia de adevar.


Nr. de pagini: 840
Anul aparitiei: 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1405 sec