Cadaverosimil
28,00 lei
35,00 lei (-20%)

Cadaverosimil

Cadaverosimil
-20%
Preț: 28,00 lei
35,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 200
Categoria: Altele

DESCRIERE

Cadaverosimil - Editura CURTEA VECHE.

Cel mai bine primit roman de până acum al lui Toby Litt, Cadaverosimil, vine cu o po­ves­tire para-poliţistă londoneză alertă, pe alocuri sur­prinzătoare, despre consecinţele unui dublu omor plănuit să aibă loc într-un restau­rant cu aspect de morgă de lux, care însă reu­şeşte numai pe jumătate: Lily şi Conrad sunt îm­puşcaţi cu câte trei gloanţe chiar la masă. Dacă ea moare pe loc într-o baie de sânge, analizată apoi cu precizie de autopsier, el supra­vie­ţuieş­te, grav rănit. După ce se re­pune pe picioare, Conrad li se substituie poli­ţiştilor, despre care crede că nu fac mare lucru pentru a elucida moartea fostei actriţe în ascen­siune cu care fusese logodit, şi porneşte o an­chetă perso­na­lă, înfruntând o serie de indivizi brutali ce îl urmăresc şi vor să-l oprească, secreto­mania poliţiei, hărţuirile jurnaliştilor, conso­lându-se de pierderea iubitei cu prietena cea mai bună a acesteia, dar şi cu mama ei, în încer­carea de a afla mai multe amănunte pe care numai femeile pot să le ştie despre ea, hărţuin­du-i el însuşi pe cei doi actori pe care-i bănu­ieşte că l-ar fi angajat pe asasin — totul ca să înţeleagă de ce şi cum, pentru ca apoi să se poată răz­buna pe măsură. Dar povestirea, scrisă ca un scenariu de film, îi rezervă chiar lui un final-surpriză pe măsură.Toby Litt (n. 1968) a studiat engleza la Cole­giul Worcester, Oxford, şi creaţia lite­ra­ră la Universitatea East An­glia, unde l-a avut profesor pe Malcolm Bradbury. A câştigat, în 1995, Bursa „Curtis Brown“.
Prozatorul şi-a propus ca titlurile volumelor publi­cate de el să urmeze o ordine alfabetică. Primei sale culegeri de schiţe, Adventures in Capitalism (1996), i-au urmat romanele Beatniks: An English Road Movie (1997 — o trans­pu­nere în mediul engle­zesc a romanului Pe drum al lui Jack Kerouac), Corpsing (Cadaverosi­mil, 2000) şi Deadkidsongs (2001 — o naraţiune sum­bră, a cărei acţiune se petrece la vârsta copilăriei), apoi cu­legerea de schiţe Exhibitionism (2002), de­spre limitele sexului şi ale sexuali­tăţii. Finding Myself (2003) are drept personaj principal o tânără scriitoare care-şi invită zece prieteni într-o vacanţă plătită de ea, pentru a scrie despre tot ce se întâmplă cu acest prilej. Cele mai recente romane ale lui Toby Litt sunt Ghost Story (2004) şi Hospital (2007), iar în 2008 pu­blică I Play the Drums in a Band Called Okay.
Toby Litt a fost nominalizat de revista Granta, în 2003, drept unul dintre cei mai buni două­zeci de tineri prozatori englezi.
„O analiză interesantă a plăcerii de a vedea violenţa şi moartea ca pe nişte distracţii. Inte­ligent, dar cam lipsit de suflet.“ (Eithne Farry, fostă recenzentă a revistei Elle)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.