Calatorii in timp. O contraimagine a cercetarii spirituale antroposofice

Calatorii in timp. O contraimagine a cercetarii spirituale antroposofice
-20%
Preț: 27,20 lei
34,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013
Categoria: Religie

DESCRIERE

In timpul nostru exista diverse curente oculte, religioase si tendinte mistice care isi fac simtita prezenta in cadrul miscarii antroposofice.

Unele dintre ele sunt cunoscute de mai mult timp, altele au aparut recent. Acest lucru ridica o importanta, poate chiar decisiva problema pentru viitorul antroposofiei.

Unul dintre aceste curente, care are destul de multi suporteri printre antroposofi, este analizat aici, in lumina intrebarii cat de departe poate merge amestecul lor in problemele antroposofiei fara a se tine seama de rezultatul cercetarilor de stiinta spirituala ale lui Rudolf Steiner.

Faptele invocate pot reprezenta baza pentru o judecata independenta a cititorului.


Fragment din carte:

…dupa parerea mea, ceea ce conduce la o adevarata problema este faptul ca doamna von Halle, pe baza stigmatizarii si a trairii ei, are pretentia de a exercita o imensa autoritate spirituala.

Astfel ca, la scurt timp dupa ce i-au aparut stigmatele, si dupa ce s-au instalat si"calatoriile in timp", intr-o scrisoare circulara din septembrie 2004 adresata reprezentantilor centrelor de lucru din Germania ale Societatii Antroposofice si Consiliului Director al Colegiului Scolii Superioare de la Goetheanum, ea a comunicat urmatoarele:

Va rog sa nu ma priviti cape un om asupra caruia actioneaza un sir de minuni neclare. Va rog sa vedeti elementul care sta la baza acestui fenomen. Orice prezentare a evenimentelor nu trebuie sa aduca in prim-plan persoana mea. Aceste evenimente mi se intampla mie, ele sunt legate de fiinta mea. Totusi, Christos insusi este Cel care, mereu, cu totul personal-in iubire - agraieste, cand voi va confruntati cu acest eveniment de stigmatizare, care a aparut in Societatea Antroposofica, prin care El, prin harul Sau, prin conducerea si sustinerea karmei Sale, vrea sa marturiseasca despre mersul Sau prin lumea Pamantului, despre autenticitatea Sa, despre atotprezenta Sa.

Fraza de incheiere a acestei marturisiri vorbeste de la sine. O astfel de pretentie inseamna pentru mine sfarsitul antroposofiei. In intreaga istorie spirituala, niciun sfant, niciun stigmatizat si niciun papa nu au emis astfel de pretentii.

Vorbele citate au fost reluate intr-o a doua scrisoare circulara, pe care Judith von Halle a semnat-o impreuna cu altii, cu o precizare: Judith von Halle este purtatoarea Fantomului lui Christos cel inviat.

Aceasta afirmatie actioneaza asupra mea in asa fel incat orice apreciere libera si neingradita asupra continutului scrierilor si a conferintelor sale urmatoare nu mai este posibila.

Aici se afla si raspunsul la critica dumneavoastra ulterioara. E de la sine inteles ca Societatea noastra Antroposofica este deschisa pentru toate curentele care sunt asociate cu Michael si cu Scoala sa suprasensibila - totusi nu pentru astfel de pretentii.

Prin ele, in antroposofie intra un element care exercita o puternica actiune sugestiva, care ingradeste libertatea oamenilor, si de aceea ii este fiintial strain...


CUPRINS:


Introducere
Inlaturarea unor intelegeri gresite

I. O marturie despre sine a lui Judith von Halle si influenta sa asupra celor care o sustin
II. Metoda cercetarii spirituale antroposofice si contraimaginea ei in"calatoriile in timp" si in vederile legate de trup
III. Contradictii fata de cercetarile lui Rudolf Steiner

Anexe

1. Remarci privind cartea lui P. Tradowsky

2. O raportare incorecta la Rudolf Steiner

3. Evaluarea lui Judith von Halle de catre un tombergian

Note
Bibliografie


Anul publicarii: 2013
Format: 13x20
Nr. pagini: 136

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.