Calea ducesei

Calea ducesei
PRP: 50,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 45,00 lei
Diferență: 5,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2008
Pagini: 448
Format: 13 cm x 21cm

DESCRIERE

Calea ducesei - Vintilă Corbul, Eugen Burada.

Vintilă Corbul este stabilit de aproape 30 de ani în Franţa, într-un orăşel boem la graniţa grădinilor Versailles-ului. Chiar şi astăzi este cu sufletul alături de ara natală şi o promovează ori de câte ori are ocazia, iar opera sa abundă de dovezi de patriotism. Într-un interviu în ziarul Ziua declara: „Nu doresc să fac propagandă, însa nu trebuie să uităm că dacii şi romanii au fost punctul de plecare al latinităţii. M-a întrebat odată un francez de ce noi nu avem castele, iar eu i-am răspuns că nu aveam timp să construim castele, noi trebuia să luptăm să apărăm graniţele Europei."
De asemenea, Vintilă Corbul are păreri foarte „personale" despre personajele istoriei care au trădat neamul românesc. Cu o francheţe remarcabilă orice discuţie despre Winston Churchill se transformă într-o stigmatizare a acestuia, cu argumente mai mult decât pertinente despre răul făcut poporului român. Aceste fapte nu se regăsesc în manualele de istorie deşi sunt adevăruri ale epocii respective, iar autorul este scandalizat de îndulcirea şi diplomaţia cu care aceste adevăruri istorice sunt şlefuite. În Ciuma Roşie, romanul la care lucrează Vintilă Corbul în prezent, prezentat în episoade în ziarul Adevărul, autorul îşi scrie opiniile despre Stalin, Putin, Churchill, Mitterand „personaje" care şi-au pus puternic amprenta asupra istoriei României.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0615 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.