Calea imparateasca. Invataturi si pravile de rugaciune

Calea imparateasca. Invataturi si pravile de rugaciune
-10%
Editura:
Categoria: Religie
Preț: 10,80 lei
12,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Omul trebuie neaparat sa se teama de abaterea la stanga, adica spre amagirile pacatului, si de cea la dreapta, adica spre nevointele din cale-afara de aspre, si sa nu cada in trufie; el trebuie sa mearga pe calea imparateasca, adica pe calea vietii cu masura, a nevointei cu masura. Sfantul Ioan Gura de Aur ne da o pilda potrivita:„Cand povara dreptilor e prea grea, corabia lor se cufunda, iar cand povara lor este cu masura, corabia pluteste cu bine. Cu adevarat, viata noastra seamana cu plutirea unei corabii, lumea– cu o mare, trupul– cu o corabie; sufletul este in trup ca un om in corabie, iar faptele sunt ca o incarcatura. Daca corabia este goala, se porneste vantul si ea se rastoarna in scurta vreme. Daca este impovarata peste masura, este aproape de inec chiar si atunci cand nu sunt valuri si nu e vant– iar daca se pornesc valurile si vantul, se va cufunda fara intarziere. Doar incarcand cu masura corabia vei putea pluti fara de necazuri, se va cufunda fara intarziere”.
La fel sa gandesti si cu privire la nevointe. Daca n-ai nimic din faptele cele bune, te vei rasturna in noianul ispitelor. Daca vei incepe sa ridici povara mai presus de puterile tale, curand te vor strivi istovirea sau trufia. Daca te vei osteni si te vei nevoi insa dupa putere, vei ramane slobod de nenorociri.
Sa stii: calea imparateasca inseamna nevointe cu masura, viata cu masura si constiinta curata. Astfel, cate putin, din virtute in virtute, vei urca la Cer ca pe o scara si vei ajunge in Rai.
Sfantul Dimitrie al Rostovului

Nr. de pagini : 184
Anul aparitiei : 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1779 sec