Cand esti obosit vrei acasa (Raluca Sandor Gorcea)

Cand esti obosit vrei acasa (Raluca Sandor Gorcea)
-15%
Anul publicării: 2012
Categoria: Poezie
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volum castigator al concursului de debut Hyperliteratura 2011.

„Pe capota autobuzului cerul isi tranteste burta umflata de pasari“. E doar unul dintre versurile in care explodeaza un cer urban extrem de autentic. Nu un cliseu apasator, ci un autentic pintece originar revarsat care modeleaza blocuri, oameni, bucatariile din blocuri, cratitele din bucatarii, familiile din jurul cratitelor. Copiii cu cheia de git care framinta cerul cu pleoapele, ei indica un„acasa“ deloc comod, fara zorzoane si floricele, si fara indici intempestivi ai nefericirii. Acasa e acasa. Iar Raluca Gorcea a reusit sa execute perfect un joc periculos in care majoritatea poetilor isi rup gitul: dragoste, familie, oras, nostalgie. (Costi Rogozanu)

Un sentimentalism discret, atit cit sa condimenteze textele, fara sa le transforme intr-o peltea, o inocenta pastrata din copilarie si care nu se transforma in naivitate, un pic de cruzime& revolta, toate acestea reusesc sa inghete, intr-o zona atemporala, o imagine a, sa-i spunem, cotidianului dinainte de (si un pic dupa)’89. O poezie care creeaza o versiune plauzibila de biografism, ceea ce, pentru un volum de debut, nu e putin lucru. (Romulus Bucur)

Printre temele care revin cu insistenta cel mai des apare„calatoria“, fie ca este vorba despre plonjari in tablourile miscate ale copilariei (ca in sectiunea„prima oara pe bicicleta“) sau despre cadrul jocurilor transgresive din„aproape treceam de partea cealalta“, sectiunea centrala a selectiei de fata. Adunate intr-un volum de debut, poemele Ralucai G. spun si o alta poveste decat cea evidenta, a unei maturizari poetice. Printre versurile acestei carti se pot descifra aventurile unei voci care trebuie sa treaca peste dificultatile ridicate de ceea ce, de obicei, numim talent. Usurintei de a formula si de a gasi metafore sau comparatii si imagini inedite i se contrapune aici un travaliu minutios de fixare a scenariilor poetice. (Razvan Tupa)


Anul aparitiei: 2012
Numar de pagini: 84

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Poezie - Cele mai vândute cărți

Created in 0.1753 sec