Cand memoria nu te mai ajuta. Functionarea memoriei, tulburarile ei si metodele de imbunatatire a memorarii

Cand memoria nu te mai ajuta. Functionarea memoriei, tulburarile ei si metodele de imbunatatire a memorarii
-25%
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 10,87 lei
14,49 lei (-24,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cand memoria nu te mai ajuta de Robert Laforce. De ce mi se intampla sa uit ce am facut ieri dupa amiaza? De ce memoria cedeaza la anumite ore? Cum se face ca prietenul meu retine pagini intregi fara a studia prea mult, in timp ce eu trebuie sa recit ore intregi ca sa le invat? Care sunt cele mai frecvente tulburari de memorie? Exista medicamente, produse naturale sau tehnici pentru ameliorarea memoriei?
E clar ca mai toti ne-am ciocnit sau ne vom confrunta, mai devreme sau mai tarziu, cu„rateuri” de memorie. Pornind de la aceasta relitate, dr. Robert Laforce propune o carte ce contine cele mai captivante cunostinte actuale in domeniul memoriei, descriind amanuntit dificultatile pe care le poate intampina oricine la un moment dat. El prezinta o analiza amanuntita a bazelor biologice si a functionarii dinamice in detaliu, abordand subiecte controversate, precum amintirile refulate sau validitatea amintirilor din copilarie. Totodata, se ocupa minutios si de principalele tulburari ale memoriei, fie ca sunt tranzitorii sau permanente. Pentru a stabili daca exista sau nu o problema de memorie, autorul propune un demers in sase etape, si ne invata cum anume fiecare dintre noi isi poate evalua memoria.
Ultima sectiune a lucrarii descrie diverse modalitati de imbunatatire a memoriei, a caror eficienta a fost testata.
Dr. Robert Laforce detine un doctorat in clinica al Universitatii Laval (Québec, Canada), unde si-a perfectionat cunostintele despre memorie. Formatia lui in neuropsihologie (Spitalul Ottawa) este acreditata de Asociatia de Psihologie din Canada si Asociatia Americana de Psihologie. Profesor de neuropsihologie la Universitatea din Nouveau-Brunswick, a realizat mai multe cercetari despre memorie.


Numar pagini: 128
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1110 sec