Cantecul Cidului povestit pentru copii

Cantecul Cidului  povestit pentru copii
-30%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 38,50 lei
55,00 lei (-30%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Este esential sa le oferim copiilor nostri posibilitatea de a descoperi si de a cunoaste cele mai importante opere ale literaturii universale. Una dintre acestea este si Cantecul Cidului, care ne spune povestea viteazului cavaler medieval Rodrigo Díaz din Vivar, supranumit Cidul, celebru erou al literaturii spaniole, dupa ce in anul 1081 a fost exilat de regele Alfonso al VI-lea al Castiliei si Leonului. O extraordinara carte pentru copii!

 

Cantecul Cidului este un poem epic - adica  o poveste in versuri - al carui manuscris s-a pastrat pana in zilele noastre intr-un codice datand din secolul al XIV-lea, constand in 74 de file de pergament. Din aceasta creatie lipsesc prima fila si doua din cuprinsul ei. La sfarsitul manuscrisului, se mentioneaza faptul ca opera a fost copiata in anul 1207 de Per Abbat (Pedro Abad).
Nu se cunosc cu certitudine autorul acestui poem si anul in care a fost compus. Cercetatorii presupun ca originile sale se situeaza la jumatatea sau la sfarsitul secolului al XII-lea si se stie ca, la inceputurile sale, el a fost transmis doar pe cale orala, de catre menestreli - poeti care-si recitau versurile acompaniindu-se cu un instrument muzical.

Editura: Corint Junior
Aparitie: 2010
Numar pagini: 192

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Carti diverse - Cele mai comentate cărți

Created in 0.1104 sec