Capesius, farmacistul de la Auschwitz

Capesius, farmacistul de la Auschwitz
-18%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Romane
Preț: 24,56 lei
29,95 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Capesius, farmacistul de la Auschwitz -  Dieter Schlesak.


RomanulCapesius, farmacistul de la Auschwitz(2006)– al doilea volum al trilogiei transilvane care mai cuprindeVaterlandstage und die Kunst des Verschwindens(Zile acasa si arta disparitiei), respectivDie letzte Heimkehr(Ultima intoarcere acasa)– a stirnit reactii intense inca din momentul lansarii sale in cadrul Tirgului de carte de la Frankfurt. imbinind exceptionala calitate literara cu o munca asidua de cercetare, cartea este un montaj de documente, interviuri, inregistrari ale unor martori oculari, fragmente de memorii si comen­tarii, prin intermediul carora se contureaza figura sighisoreanului Viktor Capesius, care a functionat, din 1943 si pina la sfirsitul razboiului, ca farmacist in lagarul de concentrare de la Auschwitz, unde nu a ezitat sa trimita la moarte mii de oameni. Mai mult decit un roman documentar despre Holocaust, cartea este o meditatie profunda si nuantata despre culpabili­tate si cainta, precum si despre raul totalitar al secolului.

„Ca martor al istoriei (nu as spune ca ma simt obligat, ci ca nu pot face altfel) ma simt impins sa nu fac altceva decit sa scriu despre toate cele intimplate, ca prin aceasta sa purific, sa curat, sa ajut la cunoasterea faptelor. Cunoasterea purifica si traumele.” (Dieter Schlesak)

„Ceea ce Hannah Arendt definea ca«banalitatea Raului» devine aici o«familiaritate» transilvaneana a Raului.” (Georg Aescht)

„O carte curajoasa, care trebuie inclusa in canoanele literaturii consacrate Auschwitz-ului tocmai pentru ca un astfel de roman documentar ofera generatiilor viitoare o cultura vie a memoriei.” (Wolfgang Schlott)

 

ISBN:978-973-46-1113-3
ANUL APARITIEI:2008
NUMAR PAGINI:408
FORMAT:106x180

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1168 sec