Capitalism si democratie in Europa Centrala si de Est. Evaluarea mostenirii regimurilor comuniste

Capitalism si democratie in Europa Centrala si de Est. Evaluarea mostenirii regimurilor comuniste
-18%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 30,30 lei
36,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Caderea regimurilor comuniste din Europa de Est si sfirsitul celor cinci decenii de Razboi Rece in Europa au fost descrise adeseori drept o revansa a istoriei. Amplele transformari sociale, economice si politice au respins sau remodelat fundamental structurile institutionale mostenite, dovedind ca societatile, asa cum au fost configurate de istorie, de cultura si de pozitia geografica, au rezistat pina la urma eforturilor brutale si insistente de unificare si omogenizare intreprinse de liderii comunisti.
Incluzind eseuri ale mai multor specialisti contemporani in politici comparate si tranzitii democratice, Capitalism si democratie in Europa Centrala si de Est examineaza in ce masura societatile postcomuniste au institutionalizat cu succes politici democratice si economii de piata capitaliste. Analiza„mostenirilor” istorice ale regimului comunist si cea comparativ-istorica a transformarilor politice si economice postcomuniste releva factorii care au determinat rezultatele atit de diferite ale experimentelor democratice regionale initiate de reformatorii postcomunisti.
 


Cuprins:
Timp, spatiu si schimbare institutionala in Europa Centrala si de Est• Spatii postcomuniste: o perspectiva a geografiei politice in explicarea rezultatelor postcomuniste• Mostenirile leniniste si mostenirile socialismului de stat in dezvoltarea constitutionala a Europei Centrale postcomuniste• Politica somajului postcomunist: mostenirile istorice si acceptarea nefireasca a pierderii locului de munca• Mosteniri culturale ale socialismului de stat


ANUL APARITIEI:     2010
NUMAR PAGINI:    456
FORMAT:    130x200

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Carti diverse - Cele mai comentate cărți

20,30 lei
29,00 lei (-30%)
Created in 0.1151 sec