Capitalism si democratie (principii, structuri, evolutie)

Capitalism si democratie (principii, structuri, evolutie)
-5%
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 30,40 lei
32,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul de fata interpreteaza societatea si tensiunile actuale prin prisma problemei reprezentativitatii si a mecanismelor de functionare ale sistemului. Trateaza deci relatia structurala a capitalismului cu democratia, cu o privire particulara asupra transferului deciziei de la institutiile nationale rezultate din alegeri, catre functionarii internationali. Abordeaza anumite aspecte ale mentalului contemporan, precum si cadrul existentei cotidiene– de la institutiile civile si invatamant, pana la sport si sociabilitatea aferenta gastronomiei, imbinand in acest fel perspectiva analitica macrosociala cu aceea microsociala, in incercarea de a conferi contextului general dimensiunea existentei umane concrete.

Este o viziune care presupune metodic multiperspectivitatea, abordarea temei din unghiuri complementare, motiv pentru care semnatarii articolelor sunt specialisti din domenii diferite: istorie, filosofie si stiinte politice, drept, si sociologie. Totodata, pe langa nivelul expertizei profesionale, diversitatea optiunilor doctrinare ale autorilor garanteaza o data in plus calitatea analitica a lucrarii, intrucat se evita riscul eventualei escamotari a aspectelor neconvenabile din punct de vedere partizan. Miza volumului nu este persuasiunea in favoarea stangii sau a dreptei, ci explicarea
pluralista a sensului crizei actuale. Pe aceasta cale cititorul are ocazia sa cunoasca mai multe laturi si mai multe evaluari ale chestiunii, formandu-si apoi propria parere.

Alexandru Mamina.Anul aparitiei: 2013
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 229

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1338 sec