Carmen Sylva: regina poeta
26,18 lei
34,90 lei (-24,99%)

Carmen Sylva: regina poeta

Carmen Sylva: regina poeta
-25%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Memorialistica
Preț: 26,18 lei
34,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Apreciata la vremea ei pentru angajamentul si talentul de a media intre culturi, Regina Elisabeta a Romaniei (1843-1916) este considerata pana in zilele noastre drept una dintre cele mai importante mediatoare ale literaturii si culturii romanesti in spatiul de limba germana de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Prin aparitia sa neconventionala ca scriitoare, sub pseudonimul literar Carmen Sylva, angajata in propasirea dinastiei romane, prima regina a Romaniei, Elisabeta, a demonstrat in fata publicului semnificatia moderna a „profesiei“ de sotie de monarh, un exemplu pe care succesoarea sa, Regina Maria a Romaniei il va desavarsi.

"Regina si eu urmam doua cai diferite, dar idealul nostru este acelasi.“ Regele Carol I al Romaniei

„In ciuda atitudinii mele critice din tinerete, astazi imi dau seama ca am invatat multe de la regina poeta. A fost un stralucitor model de amabilitate, de maniere perfecte si de generozitate. (...) A fost o mare personalitate, si odata cu ea o intreaga epoca s-a sfarsit. A fost o figura unica – Carmen Sylva: regina poeta.“ Regina Maria a Romaniei

Silvia Irina Zimmermann (nascuta in 1970 la Sibiu) a studiat la universitatile din Sibiu si Marburg si este doctor in literatura germana cu o teza despre opera literara a Carmen Sylvei. A publicat mai multe carti despre regina poeta si este initiatoare si membra fondatoare a Centrului de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied din Neuwied.

Numar pagini:216
Anul aparitiei:2013
Vezi și alte cărți: Regina, Elisabeta

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1453 sec