Regele Carol I in opera Reginei Elisabeta - La 100 de ani de la moartea Regelui Carol I al Romaniei (1839-1914)

Regele Carol I in opera Reginei Elisabeta - La 100 de ani de la moartea Regelui Carol I al Romaniei (1839-1914)
-28%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Memorialistica
Preț: 26,64 lei
37,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Prima Regină a României a publicat sub pseudonimul Carmen Sylva numeroase scrieri, care, pe lângă valoarea lor literară, conţin o tendinţă politicăşi prodinastică, astfel contribuind la promovarea noului Regat al Românieiîndeosebiîn vestul Europei. Prin glorificarea Regelui Carol I al Românieiîn opera sa, Carmen Sylva s-a alăturat tendinţelor româneşti de la sfârşitul secolului al XIX-lea, de formare a unui mit al primului Rege al României independente.Volumul de faţă reprezintă aşadar un prim studiu amănunţit despre imaginea Regelui Carol Iîn scrierile Reginei Elisabeta: de la gloriosul Domnitor la antreprenorul-constructorşi mecena, de la Regeleînţelept la partenerul de viaţă. Tabloul esteîntregit de numeroase fotografii, oferindu-ne un caleidoscop de imagini cu prima pereche regală a Românieiîn contextul social, politicşi familial al epocii.De asemenea, la sfârşitul volumului, este reprodus textul integral al jurnalului de călătorie al Reginei, Pe Dunăre (1905), un text rarşi un exemplu de conduită monarhicăîn mijlocul oamenilor.

Silvia Irina Zimmermann (născutăîn 1970 la Sibiu) a studiat la universităţile din Sibiuși Marburg filologie germană, filologie engleză, istoria arteiși sociologieși este doctorîn literatură germană al Universităţii din Marburg cu o teză despre opera literară a lui Carmen Sylva. A publicat mai multe cărţi despre Regina-poetă Elisabeta a Românieiși este iniţiatoareși membră fondatoare a Centrului de Cercetare„Carmen Sylva“ al Arhivei Princiare de Wied din Neuwied.

Colecţia Cărţi Regale prezintă,în context internaţionalşi din perspectiva secolului XXI, istoria monarhiei româneştişi activitatea Casei Regale a României,încă de acum aproape 150 de anişi pânăîn prezent.


Nr. de pagini : 208
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

26,18 lei
34,90 lei (-24,99%)
Created in 0.1969 sec