Carte de bucate manastiresti (insotita de cateva file de Pateric)

Carte de bucate manastiresti (insotita de cateva file de Pateric)
-10%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Gastronomie
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

„…Un excelent indrumator in arta culinara: putine ingrediente, un proces simplu, un rezultat plin de gusturi imbietoare, amintind de Orient, dar atingand totodata uzantele mesei occidentale si rezumand intreaga gama a bucatariei grecesti. Bogatia retetelor, in pofida lipsei totale a carnii, este impresionanta. Cele mai multe sunt adevarate poeme din doua, trei sau patru ingrediente. (…)
Autoarea, printr-o scriitura bine condimentata si atent cantarita, intretinand un dialog rafinat intre arta culinara si teologie, il captiveaza pe cititor.
Aceasta carte am putea spune ca este o lectura imbatatoare care de abia asteapta sa fie gustata.”
(Dimitrios Rousounelis, O arca a gusturilor culinare din bucataria manastirilor chinoviale)

„In ultimele decenii, oamenii de stiinta au studiat dieta mediteraneana si au constatat ca un regim alimentar cu multi carbohidrati, sarac in proteine, bogat in uleiuri de masline si de peste, care abunda in legume proaspete si fructe, contribuie si favorizeaza o viata lunga, fiindca
reduce riscul anumitor tipuri de cancer si al afectiunilor cardiace (…). Bucataria mediteraneana inseamna sanatate si o viata traita cum se cuvine.”

…cel ce a aflat iubirea in fiecare zi si in fiecare clipa mananca pe Hristos si pentru aceasta ajunge nemuritor. Caci cel ce va manca din painea pe care i-o voi da Eu, zice, nu va vedea moartea in veci.

Fericit cel ce mananca din painea iubirii, care este Iisus. Pentru ca cel care mananca iubirea, mananca pe Hristos - Dumnezeu Stapanul a toate asa cum marturiseste Ioan cand zice: Dumnezeu este iubire.

Asadar, cel ce traieste in iubire culege ca rod viata de la Dumnezeu, iar in lumea aceasta va respira acel aer al invierii din belsug. Cu aceasta stare se vor desfata dreptii la inviere.

Iubirea este imparatia pe care Domnul a fagaduit-o tainic Apostolilor ca hrana in imparatia Sa. Ca ce este„veti manca si veti bea la masa din imparatia Mea", daca nu iubirea?

Caci iubirea are puterea de a hrani pe om, fara a fi nevoie de mancare si bautura. Acesta este vinul care veseleste inima omului. Fericit cel ce bea din acest vin! Din el au baut si desfranatii - si au aflat saturarea, si pacatosii - si au uitat de caile pierzatoare, si betivii - si au devenit postitori, si bogatii - si au inceput sa pofteasca saracia, si saracii - si s-au imbogatit intru nadejde, si cei bolnavi - si s-au facut puternici, si cei nepriceputi - si au devenit plini de intelepciune. Sf. Isaac Sirul, Cuvinte ascetice


Cuprins:
Prolog
Sinaxarul Sfantului Eufrosin
Asumarea euharistica a creatiei
O, iubire atotdorita
Randuiala tipiconala a binecuvantarii aluatului in brutaria manastirii
Cel ce a aflat iubirea
Rugaciunea binecuvantarii vinului
Rugaciune noua la binecuvantarea pitei Sfantului Fanurie
Rugaciunea care se citeste la binecuvantarea prinoaselor de fructe
Minunea mai presus de intelegere
De la Sfanta Masa la masa strapungerii inimii
Randuiala trapezei
Rugaciunea binecuvantarii pitei Sfantului Vasile
Trapeza nevointei si trapeza iubirii
Perioade de post si dezlegare a postului
Primirea de straini - Sarbatori si praznice
Rugaciunea la binecuvantarea colivei in cinstea unui sfant....
Veselitu-ne-ai pe noi, Doamne
Epilog
Bibliografie

Anul aparitie: 2013
Format:14.5x22 cm
Nr. pagini: 304

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1547 sec