Cartea barbatului. Modalitati de trezire, dezvoltare si armonizare a masculinitatii

Cartea barbatului. Modalitati de trezire, dezvoltare si armonizare a masculinitatii
-10%
Editura:
Anul publicării: 2001
Pagini: 414
Format: 13x20cm
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Sunt multi acei barbati care aspira sa traiasca o existenta fericita, bucurandu-se ani multi de viata. Daca aceasta aspiratie ar fi fost suficienta, avand in vedere ca nu credem ca exista fiinte masculine care sa nu vrea aceasta, ar insemna ca pe acest Pamant ar fi trebuit sa traim deja aceasta viata paradisiaca. De ce totusi nu este inca asa? Pentru ca Barbatul, desi vrea, inca nu stie care este rolul care ii revine lui in povestea cu Fericirea. Si atat timp cat isi ignora propriul sau rol neasumandu-si cu curaj propria cunoastere si perfectionare, el este cel care singur isi baricadeaza drumul catre adevarata existenta, adevarata fericire. De multe ori, omul si-a negat statutul de fiu al lui Dumnezeu, a negat si amputat prin falsa pudoare si morala ceea ce de fapt nu vroia sa cunoasca; dominat de dogme religioase si condus de idei sociale retrogade, omul a intarziat procesul evolutiei sale constiente prin cunoastere de sine. Sexualitatea pervertita, homosexualitatea, lesbianismul, recrudescenta violentei sado-masochiste, violenta sexuala, bolile venerice, impotenta psihica si fizica, S. I. D. A., problemele de cuplu, divorturile, proliferarea instinctelor animalice, spiritul gregar, de turma, manipularea perversa a maselor, goana nebuneasca dupa satisfactii efemere, mitul hedonismului, fricile tenebroase, magia neagra, satanismul si multe alte manifestari au fost facute cu putinta datorita ignorarii acestui plan al fiintei umane: PLANUL SEXUAL - locul de intalnire al instictului, fiziologicului, impulsului dinamic creator, psihismului si, in acelasi timp, al spiritualitatii prin promisiunea implinirii si a refacerii TOTULUI in jocul permanent dinamic al contrariilor imbratisate, incarnate in BARBAT si FEMEIE.

Prea mult a intarziat Barbatul, ratacind aiurea prin hatisuri refuzand sa admita si sa patrunda prin intelegere realitatea acestui nivel, preferand sa amputeze silnic o parte din sine sacrificand-o pe altarul falsei morale. Puritanismul habotnic si dogmatismul religios l-au facut sa-si piarda luciditatea. Este timpul sa se trezeasca si sa realizeze ca propria sa existenta poate lua o turnura noua, pozitiva, cea a afirmarii prin cunoastere si experimentare a realitatilor interioare in care SEXUALITATEA, EROSUL si IUBIREA sunt intr-o stransa legatura cu SPIRITUALITATEA.

Intotdeauna adevarata masculinitate a avut ca reprezentare generica barbatul puternic, plin de forta, care isi asuma cu curaj misiuni dificile in timpul carora el da dovada de indrazneala si cutezanta, abnegatie si iubire, stapanire de sine si sacrificiu - intr-un cuvant - EROISM.
Aceasta carte isi propune sa reamintesca si sa retrezeasca aceste valori in constiinta barbatului de la sfarsitul mileniului II, aceasta reprezentare a adevaratei masculinitati plasand barbatul in rolul pe care el ar fi trebuit sa-i joace dintotdeauna: acela de a reusi sa implineasca, sa cucereasca, sa sustina si sa incununeze existenta si implicit intreaga sa viata printr-o veritabila forta a barbatiei sale manifestate liber si armonios, care se revarsa plina de bunatate si tandrete asupra aceleia care l-a sprijinit si l-a inteles, lasandu-se de multe ori prea usor cucerita si inselata.

Sa nu uitam noi, barbatii, ca existenta langa noi a Femeii ne impune nobila atitudine de a oferi, darui, bucura, implini acesteia cele mai inalte aspiratii ale sale de iubire si fericire plenara, si pentru a fi capabili de acest lucru trebuie inainte de toate sa stim cum sa o facem, si mai apoi plini de elan sa indraznim sa o facem. in aceasta directie, este bine sa reamintim aici un aforism al intelepciunii orientale: "Mai presus de cei care nu stiu sunt cei care dobandesc cunostinte sau citesc; mai presus de acestia sunt cei care inteleg; mai presus de cei care inteleg sunt cei care aplica; mai presus de acestia sunt cei care obtin rezultate; mai presus de acestia sunt cei care obtin perfectiuni (capacitati paranormale); si mai presus de toti acestia sunt cei care dobandind intelepciunea realizeaza ca totul devine cu putinta."


Din perspectiva aceasta, acum putem intelege cum este cu putinta ca acest univers al sexualitatii sublimate si spiritualizate sa deschida pentru orice barbat curajos si hotarat portile unui taram sublim a carui cucerire nu depinde decat de el insusi: ETERNUL FEMININ si prin acesta insasi VIATA.

Adevarata masculinitate, forta impetuoasa, elanul nestavilit, spiritul cuceritor, curajul vitejesc, eroismul, temeritatea fara margini sa fi ajuns astazi doar cuvinte fara acoperire? Ce este acel val care umbreste stralucirea glorioasa a celui menit sa cucereasca Olimpul? Ce-l uzurpa insidios, tradandu-l in fata Naturii pe cel care si-a propus s-o cucereasca? Unde este adevaratul Barbat? striga disperata Femeia.

Ajuns la sfarsitul secolului XX, Barbatul, caci despre el vom vorbi in aceasta carte, a devenit mai vulnerabil ca oricand de-a lungul istoriei sale. "Sprijinit" de cuceririle stiintei, "sustinut" artificial prin hormoni, purtat de curente si ideologii fara substanta, demagog, dogmatic, handicapat deseori de vicii, amenintat de boli incurabile, abrutizat si traind fara credinta, Barbatul se scufunda. Materialism, ateism, bani, afaceri, sex, alcool, droguri... Aceasta este lumea sa. O iluzie care-l tine bine agatat cu ancora placerii din care gusta avid uitand de sine. Se trezeste uneori din cosmar, dar nu rezista in fata realitatii crunte. Vrea sa uite si reuseste imediat plonjand din nou - pentru a cata oara? - in SEX. Aici, se scurge repede, stralucind din ce in ce mai pal. Luminile-i din ochi s-au sters. E trist si obosit. Poate ca Maine?

Indepartat din ce in ce mai mult de el insusi, negandu-si perfid forta virila prin actul disperat al risipirii fara frana, Barbatul devine "desfranatul". Aratat cu degetul de Papii inchizitori, Barbatul se retrage in cap, devenind cerebral. Ratiunea ii limiteaza inflacararea, ii topeste elanul de invingator, riscurile il sperie, Iubirea devine un orizont prea indepartat a carui cucerire ii solicita trupu-i vlaguit. Oare sa renunte? Undeva in el, o sclipire inca palpaie. Daca ar putea sa o inteteasca, sa o aprinda, sufletul sau rece s-ar mai incalzi. O lacrima se scurge calda pe obraz. Oare va reusi? De undeva, din colt, Femeia il priveste cum se Ridica. La randul ei se ridica, il va insoti.

Nr. de pagini: 416
Anul aparitiei: 2001
Autori: Liviu Gheorghe si Tudor Ilie

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2275 sec