Cartile care ne-au facut oameni - Dan C. Mihailescu

Cartile care ne-au facut oameni - Dan C. Mihailescu
-18%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Proza diversa
Preț: 18,04 lei
22,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cartile care ne-au facut oameni de Dan C. Mihailescu. De cand sunt„Omul care aduce cartea“, am fost intrebat, in repetate randuri si in cele mai variate contexte,„care sunt cartile de capatai ale unui om adevarat", ba chiar somat sa dau zece, douazeci de titluri de lecturi formatoare.
Ce-ar fi, mi-am zis, sa adunam zece, douazeci de personalitati culturale din Romania de azi– fiecare fiind, in domeniul sau, o energie benefic-iradianta, de mult recunoscuta public– care sa-si marturiseasca revelatiile citirii fermecator-terapeutice?
Imi ingadui sa cred ca, in functie de simpatia pentru unul sau altul dintre autorii cuprinsi in sfera nostalgica a evocarilor de fata, cititorii-parinti (si mai ales bunici) isi vor indemna fiii si nepotii cu mai multa hotarare si seninatate catre un titlu sau altul, odata ce ele, titlurile, i-au facut oameni pe Ana Blandiana, Lucian Boia, Mircea Cartarescu, Stefan Caltia, Livius Ciocarlie, Andrei Cornea, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Nicolae Manolescu, Mihai Maniutiu, Dan C. Mihailescu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Parvulescu, Irina Petrescu, Andrei Plesu, Victor Rebengiuc, Alex Stefanescu, Valeriu Stoica, Ion Vianu... (Dan C. MIHAILESCU)

 An aparitie: 2010
 Editie: I
 Pagini: 144
 Format: 13x24 cm
 An aparitie: 2010
 Editie: I
 Pagini: 144
 Format: 13x24 cm
Vezi și alte cărți: Cartile

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1121 sec