Casa cu neguri

Casa cu neguri
PRP: 50,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 45,00 lei
Diferență: 5,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2008
Pagini: 384
Format: 13 cm x 21 cm

DESCRIERE

Casa cu neguri - Theodor Constantin - Adevarul Holding.

Este primul roman al tânărului scriitor Theodor Constantin, apărut în 1946. Cartea a apărut la aceeaşi editură – Georgescu Delafras – unde Theodor Constantin îşi făcuse debutul literar. Culegerea de nuvele – „Vrăjitoarea" (1939) – anunţa la vremea aceea autorul unor texte fantastice pline de mister şi de ceea ce astăzi numim proze psiho şi horror.

Întâlnim aici atmosfera unor străzi din Brăila copilăriei sale, pe care se petrec lucruri misterioase, menite să intrige: un atentat nejustificat, dar care se dovedeşte a nu fi o întâmplare, dragostea bărbatului fatal pentru două surori, gelozie, victime feminine, o deflorare târzie, extazul actului, o sinucidere cu arma de vânătoare, intrigi bine ţesute pe nişte personaje clar conturate şi pe o atmosferă de mister care se prelungeşte de la Dunăre la Paris. Cotitura României din august ’44 a şters acest tip de literatură fantastică, dând ghies realismului socialist, astfel încât acea proză promiţătoare a lui Theodor Constantin a fost aruncată la „coşul de gunoi al istoriei" cum de multe ori era denumit regimul burghezo-moşieresc.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0638 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.