Catalin Manea, Intoarcerea la Liniste

Catalin Manea, Intoarcerea la Liniste
-15%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 16,38 lei
19,27 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Intoarcerea la Liniste. Synopsis

Totul exista in Liniste. Dincolo de aparentele sunetelor, dincolo de ganduri, dincolo de tot ceea ce este temporar, exista o adiere fara de forma a Infinitului. O adiere care anunta Prezenta Intrinseca a Linistii. Orice tactica si metoda se dizolva de la Sine, in clipele de conectare constienta la Liniste. Caci in spatele sunetului, se afla Linistea din care provine sunetul; in profunzimea sunetului, se afla Linistea din care s-a dezvoltat sunetul; in inima sunetului, se afla Linistea din care a pornit sunetul.

Sunetul provine din Liniste si se intoarce in Liniste, insa Linistea poate exista si fara sunet, in timp ce sunetul nu poate exista fara Linistea din care provine. Tocmai de aceea, Linistea este transcendenta sunetului, fiind chiar dimensiunea fara dimensiuni, in care se naste sunetul. Linistea nu cere, ci accepta totul. Linistea nu se consuma, nu incepe si nu se sfarseste. Cuprinde inceputul si sfarsitul, insa ramane in Acum, pentru ca singura clipa in care exista Linistea, este clipa de Acum. Eternitatea Acestei Clipe. Vesnicul Acum.

Cartea Intoarcerea la Liniste nu se citeste prin concentrarea excesiva asupra cuvintelor, ci, mai degraba, prin odihnirea privirii in spatele cuvintelor. Spatiile dintre litere sunt locuite de Liniste si sustin existenta literelor. Dorinta excesiva de a intelege un joc de cuvinte te poate indeparta de ceea ce se transmite cu adevarat. Tot ceea ce este necesar de auzit, se va auzi printre randuri. Poate ca, in acest moment, exista o dorinta de a intelege mai multe, insa pe parcursul calatoriei, aceasta dorinta se va pierde in asternerea blanda a Linistii. Nu este nimic de inteles. Totul vine de la Sine.

Urmeaza Calatoria Vietii. Calatoria de Intoarcere la Liniste.


Prezentare autor

Prin cartile scrise si prin conferintele sustinute, Catalin Manea aprofundeaza aspectele esentiale ale calatoriei de intoarcere la Natura Primordiala a Fiintei. In modul sau de exprimare, Catalin imbina artisticul cu practicul, folosind, in dese randuri, jocuri subtile de cuvinte, tocmai pentru a evidentia prezenta Infinitului Mister transcendent cunoasterii conceptuale. Mai multe informatii despre Catalin Manea si despre activitatea lui pot fi gasite pe site-ul www. catalin-manea. com.

Fragment din carte:

 „Observarea si acceptarea realitatii sunt esentiale pentru conectarea spontana la Liniste. Starea de detasare completa fata de continutul realitatii te uneste cu Realitatea in Sine. Starea de neimplicare totala in continutul momentului prezent te uneste cu Momentul Prezent in Sine. Iar Linistea, cu Realitatea in Sine si cu Momentul Prezent in Sine, sunt Una. Iar Tu esti Linistea Realitatii Momentului Prezent.

Dincolo de sunet, nu este o inexistenta, ci o Prezenta Intrinseca a Linistii, in care plutesc toate formele de sunet - toata„creatia“. Este spatiul infinit in care fiecare forma finita danseaza. Libertate Totala si Prezenta Absoluta. In conectare cu Linistea din care provii, devii liber de orice convingere si credinta interioara, deoarece te afli in afara razei de actiune a mintii, caci zgomotul se transforma in Liniste cand se scufunda in Oceanul Esentei. Te eliberezi atat de mintea ta, cat si de mintea colectiva. Devii un observator al formelor, fara ca Fiirea ta sa fie absorbita in dansul formelor. Privesti sunetul, fara a‑l judeca, fara a‑l analiza, fara a‑l modela. Doar il observi. 19

Din interiorul Oceanului, observi dansul fiecarui val, fara a te lasa sedus de forma valului. De la baza, observi cum plutesc formele si esti constient de faptul ca, dincolo de forma valului, valul este si ramane apa - unica apa - apa sub respectiva forma. Sunetele vin si pleaca, insa Linistea din care provin ele ramane. In Eternitate. Neschimbata. Neinfluentata. Nemiscata. Absoluta. Prezenta. Tu esti aceasta Liniste.

Zgomotul este prezent pe meleagul sunetului, zgomotul fiind o forma distorsionata de sunet. Linistea poate vindeca sunetul, deoarece ii ofera spatiul necesar in care sa se reaseze si in care sa isi capete pozitia initiala. Unda sonora revine la Initial cand nu mai este inghesuita de alte interventii sonore ale lumii manifestate. Zgomotul, in profunzimea sa, este sustinut de Liniste, pentru ca niciodata, nicio forma de existenta nu poate fi separata cu adevarat de Linistea din care provine. Zgomotul se poate razvrati, se poate impotrivi, insa, intr‑un final, va reveni la Liniste, va redeveni Liniste.

Natura exista in Liniste. Copacii, florile, pasarile - toate exista in Liniste. Sunetele naturii scot in evidenta Glasul Linistii. Natura este adanc inradacinata in Liniste, iar o privire dincolo de forme, va scoate la iveala Adevaratul Chip al Naturii - chipul de dinainte ca formele sale sa existe. Natura exista in acceptare completa, fara control sau pretentii. Natura nu lupta impotriva schimbarilor, deoarece asta ar fi o risipa de efort, pentru ca oricum, schimbarea va exista permanent in lumea formelor. Natura imbratiseaza total Existenta - exact asa cum este - si tocmai de aceea, natura este un Mesager al Linistii.

Sa te asezi in Profunzimea Realitatii, fara nicio urma de control…

Sa te abandonezi in Eternitatea Momentului Prezent…

Sa devii Una cu Viata in Sine…

Sa te pierzi in Liniste…

Asa sa fie. Asa este.”


O noua carte scrisa de Catalin Manea si intitulata Intoarcerea la Liniste. Catalin va este deja cunoscut, deoarece a scris si cartea Totul din Intreg, publicata de Editura For You, in 2013. In cartea de fata, stilul autorului este si mai profund decat in cartea de debut, apropiindu-se, prin rafinamentul gandirii, de filosofia lui Eckart Tolle.


Anul aparitiei: 2015
Nr. pagini: 222

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1703 sec