Catalina Georgeta Dinu, Contractul de concesiune

Catalina Georgeta Dinu, Contractul de concesiune
-20%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Carti diverse
Preț: 39,92 lei
49,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Colectia Contracte, conceputa pentru a fi un instrument de lucru, se evidentiaza prin abordarea originala a contractelor analizate, fiind vizate, in primul rand, aspectele si implicatiile practice ale contractelor in discutie, dar si implicatiile pe care acestea le au in mediul economic. Aceasta colectie se adreseaza celor care au deja cunostinte juridice, dar vor sa aprofundeze un anumit tip de contract pentru consiliere la incheierea lui, negociere, redactare, mediere in legatura cu o cauza izvorata dintr-un contract.

Colectia isi propune o abordare inedita pentru mediul editorial romanesc, si anume faptul ca problematica in discutie este analizata din toate unghiurile posibile, cu ample referinte de interdisciplinaritate, punandu-se accent pe solutii pertinente si argumentate, dar si pe spetele relevante din practica judiciara nationala si internationala. Modul de sistematizare si aspectele de interdisciplinaritate permit o documentare completa asupra interpretarii si utilizarii fiecarui contract, scopul nostru fiind de a face din fiecare carte a acestei colectii un instrument util de lucru, dedicat practicienilor.

Despre lucrare

Volumul de fata propune o abordare de pionierat in domeniul concesiunii in spatiul juridic romanesc, intrucat imbina elemente de drept administrativ national cu elemente de drept comparat, dar atinge si aspecte tangentiale, inerente unei delimitari cat mai apropiate de adevar a concesiunii, care apartin dreptului civil, dreptului international privat si chiar si dreptului international public. Este analizat contractul de concesiune din Romania, in raport cu cel specific altor state ale lumii, dar si in contextul noului cadru legislativ al Uniunii Europene. Este analizat contractul de concesiune din Romania, in raport cu cel specific altor state ale lumii, dar si in contextul noului cadru legislativ al Uniunii Europene.

Viziunea autorului

Atat in plan teoretic, cat si aplicativ, institutia concesiunii a avut un parcurs evolutiv si a dobandit un caracter universal datorita prezentei sale nu doar intr-un anumit sistem de drept sau in state cu un anumit specific cultural socio-juridic, ci in majoritatea statelor lumii. Contractul de concesiune a depasit barierele spatiului si timpului, el nu apartine unei anumite epoci sau unor anumite conjuncturi economico-sociale, nu si-a incetat existenta si nu a devenit anacronic. S-a transformat continuu, adaptandu-se necesitatilor societatii, dar pastrand o indisolubila corelatie cu notiunile care i-au trasat intotdeauna identitatea, cum ar fi: domeniul public, interesul public sau serviciul public.

Din cuprins

    concesiunea forestiera, specie a contractului de concesiune de bunuri proprietate publica cap
    contractul de inchiriere emfiteotica
    parteneriatul public-privat si concesiunea de lucrari publice
    delimitarea contractului de concesiune de servicii publice de celelalte categorii de contracte de concesiune
    modul de solutionare a litigiilor privind contractele de concesiune de servicii publice
    concesiunea petroliera si concesiunea miniera

Puncte forte

    abordare interdisciplinara, imbina elemente de drept administrativ national cu elemente de drept comparat, dar si de drept civil, drept international privat, international public
    referiri la legislatia europeana si internationala
    aspecte inedite din practica judiciara
    model de contract de concesiune
    ample referinte bibliografice
    index alfabetic detaliat

Despre autor
Catalina Georgeta DINU este expert, Biroul Teritorial Brasov al institutiei Avocatul Poporului, cadru didactic al Facultatii de Drept a Universitatii Transilvania din Brasov.


Anul aparitiei: 2015
Nr. pagini: 390

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1704 sec