Ce este luminarea?. Teze, definiții și semnificații, ediția a II-a revăzută (Alexandru Boboc)

Ce este luminarea?. Teze, definiții și semnificații, ediția a II-a revăzută (Alexandru Boboc)
Preț: 22,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Categoria: Poezie

DESCRIERE

Cartea autorului Alexandru Boboc „Ce este luminarea?. Teze, definiții și semnificații, ediția a II-a revăzută (Alexandru Boboc)” de la editura PAIDEIA

„Luminare” este termenul cvasiunanim acceptat astăzi pentru denumirea unui fenomen cultural de o mare complexitate, situat cronologic în ultimele decenii ale secolului al XVII-lea şi prima jumătate a secolului al XVIII-lea în Europa apuseană şi, parţial în paralel, dar dominant prelungindu-se până în primele decenii ale secolului al XIX-lea, în ţări ale Europei răsăritene.

Luminarea constituie o lecție cu acțiune de durată în istoria europeană și nu poate rămâne marginală eforturilor actuale în direcția aflării unor noi formule de gândire și viață, în procesul de reașezare a valorilor umane în ziua de azi. Lucrarea oferă cititorului un decupaj din scrierile reprezentative pentru gândirea „luminilor”, aducând laolaltă câteva texte de referință din spațiul culturii germane moderne.

Alexandru Boboc

Ca fenomen istoric, luminarea prezintă o mare diversitate, manifestată în domeniile teoriei şi ale practicii (educativ-formative şi social-politice) şi, deşi se defineşte ca „activitate critică”, nu vine numai ca opoziţie, nu se impune doar prin negare. Mărturie în acest sens stau marile creaţii (teoretice, literar-artistice, tehnice ş. a.) ale „epocii luminilor”.

În esenţă, spiritul „secolului luminilor” se caracterizează printr-o mare diversitate de forme.

Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 136
Format: 9. 5x20

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.