Ce este un intelectual european? Intelectualii si politica spiritului in istoria europeana

Ce este un intelectual european? Intelectualii si politica spiritului in istoria europeana
-28%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,12 lei
27,94 lei (-27,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Catedra Europeana de la Collège de France 1991-1992

 

Eminent sociolog al culturii si rafinat istoric al ideilor, navigand cu enciclopedica temeritate prin oceanul traditiei intelectuale europene a ultimelor secole, Wolf Lepenies ne propune o fascinanta radiografie a spiritului modern si postmodern, a tensiunilor care i-au asigurat grandoarea si i-au determinat framantarile launtrice. Forta argumentatiei acestui admirabil carturar umanist vine tocmai din perspectiva comparativa, din deschiderea generoasa spre o traditie europeana intr-adevar polimorfa.
Vladimir Tismaneanu

Wolf Lepenies este sociolog si filozof german. S-a nascut in 1941, in Allenstein, Prusia Orientala, localitate numita azi Olsztyn, si aflata pe teritoriul Poloniei. In 1945 familia s-a refugiat din fata armatelor sovietice, mai intai la Schleswig-Holstein, apoi in Westfalia, iar in cele din urma s-a stabilit la Koblenz. A urmat studii de sociologie si filozofie la Universitatea din Münster, incheiate in 1967. Din 1970 a fost cooptat in colectivul Universitatii Libere din Berlin. A lucrat in strainatate, mai intai la Maison des sciences de l’homme, la Paris, iar apoi la Institute for Advances Study din Princeton. In 1984 a intrat in colectivul de la Wissenschaftskolleg din Berlin, iar apoi a devenit profesor la Universitatea Libera din Berlin. A revenit in repetate randuri la Princeton ca indrumator de lucrari. In 1986 l-a inlocuit pe Peter Wapnewski la presedintia institutiei Wissenschaftskolleg, functie detinuta pana in 2001. In 2006 a devenit aici profesor emerit.
Este membru al Academiei Regale de stiinte din Suedia. A fost onorat cu numeroase premii internationale importante, printre care Friedenspreis des Deutschen Buchhandels (2006), inmanat de Andrei Plesu, la invitatia caruia a venit de altfel in Romania, conferentiind la Colegiul Noua Europa.

Este autorul unui mare numar de lucruri, printre care: Melancholie und Gesellschaft, 1969; Soziologische Anthropologie. Materialien, 1971; Das Ende der Naturgeschichte. Wandel kultureller Selbstverständlichkeiten, 1976; Geschichte der Soziologie (o istorie a sociologiei in patru volume), 1981; Die drei Kulturen. Soziologie zwischen Literatur und Wissenschaft, 1985; Autoren und Wissenschaftler im 18. Jahrhundert. Linné– Buffon– Winckelmann– Georg Forster– Erasmus– Darwin, 1988; Gefährliche Wahlverwandtschaften. Essays zur Wissenschaftsgeschichte, 1989; Folgen einer unerhörten Begebenheit. Die Deutschen nach der Vereinigung, 1992; Aufstieg und Fall der Intellektuellen in Europa, 1992; Sainte-Beuve. Auf der Schwelle zur Moderne, 1997; Sozialwissenschaft und sozialer Wandel. Ein Erfahrungsbericht, 1999; Kultur und Politik. Deutsche Geschichten, 2006; The Seduction of Culture in German History, 2006.Numar pagini: 448
Anul aparitiei: 2012
Vezi și alte cărți: Istoric, Secole, Forta, German, Sociolog

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1369 sec