Cea mai frumoasă istorie a fericirii

Cea mai frumoasă istorie a fericirii
-10%
Anul publicării: 2015
Pagini: 158
Categoria: Carti diverse
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Fericirea are o istorie: ea nu a fost intotdeauna considerata un scop al existentei si nici ideal de viata; unii au preferat intelepciunea sau dragostea. In plus, ea a fost reprezentata sub diferite forme de-a lungul vremii: ca un paradis, apoi, odata cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, sub forma unei societati de oameni liberi si egali.

Cea mai frumoasa istorie a fericirii isi propune sa refaca, sub forma unor dialoguri cu trei mari ganditori contemporani, tocmai acest parcurs istoric, punand fata in fata discursul filosofilor, al credinciosilor si al istoricilor. Cum putem spera sa fim fericiti? Trebuie sa profitam de viata si de fiecare clipa, alergand dupa placeri? Trebuie sa urmarim cu orice pret reusita, sa ne imbatam cu cele mai nebunesti pasiuni? Cum sa ne "realizam", cum sa atingem multumirea de sine? Exista mijloace infailibile de a fi fericit? Cautarea fericirii ne condamna, oare, la a ezita neincetat intre pesimism si optimism, sperante de bucurie si asteptari inselate? Cum sa ne punem fericirea la adapost?

In acest dialog pe trei voci, fericirea isi spune povestea, de la nasterea sa, in filosofia Greciei antice, pana la afirmarea ei politica in 1789, trecand prin reprezentarea ei paradiziaca in sanul credintei crestine.

    
Nr. de pagini: 160
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1270 sec