Cea mai frumoasa istorie a limbajului

Cea mai frumoasa istorie a limbajului
-10%
Anul publicării: 2010
Categoria: Curs
Preț: 9,00 lei
10,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Nu ne putem lipsi de el ca sa ne organizam gandurile, sa ne impartasim ideile, sa comunicam, sa iubim, sa visam. Limbajul este cu siguranta un atribut unic al omului, o aptitudine atat de naturala incat uitam cat este de exceptionala, de fapt. Fiecare fiinta umana se naste apta pentru vorbire, insa mai intai trebuie sa invete sa o faca.

Ce bricolaj al evolutiei a dus, la un moment dat, in negura vremurilor, la aparitia limbajului? Cum se exprimau stramosii nostri? Exista odinioara o singura limba, una universala? De ce s-au diversificat apoi limbile pe pamant? Cum reuseste puiul de om, aceasta vesnica minune, sa re-invete sa vorbeasca, cum recunoaste cuvintele, ce se intampla in creierul lui?

Descoperirile uluitoare facute de antropologi, lingvisti si neurobiologi ne permit acum sa o luam pe urmele limbajului incepand cu primele fosile. Trei mari cercetatori isi trec unul altuia stafeta in acest volum, pentru a depana, intr-un dialog pe intelesul tuturor, una dintre cele mai frumoase povesti ale noastre, si cu siguranta cea mai aparte.

Pascal Picq este paleoantropolog, profesor la College de France, autor a numeroase lucrari despre preistorie si evolutia hominizilor, stramosii omului.

Laurent Sagart este lingvist, director de studii la Scoala de studii superioare in stiinte sociale din cadrul CNRS. Specialist recunoscut international in evolutia limbilor, pledeaza pentru plurilingvism, fiind un mare aparator al diversitatii limbilor.

Ghislaine Dehaene este pediatra, directoare de studii la sectia de neuro imagistica cognitiva din cadrul CNRS. Specialista in studiul limbajului la sugari, magineaza si pune in practica experiente menite sa "arate" creierul pruncilor in actiune, sondand capacitatile de intelegere si comunicare la varste foarte fragede.

Cécile Lestienne este ziarista.

O carte necesara pentru intelegerea limbajului, fara de care civilizatia nu ar fi fost posibila. Un volum complex, dar prietenos, in care antropologia, lingvistica, filosofia si neurobiologia incearca sa puna cap la cap unul dintre cele mai complicate puzzle-uri.

Nr. de pagini: 200
Anul aparitiei: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1241 sec