Cedric Mims, Enciclopedia mortii
25,42 lei
29,90 lei (-14,98%)

Cedric Mims, Enciclopedia mortii

Cedric Mims, Enciclopedia mortii
-15%
Editura:
Anul publicării: 2005
Categoria: Romane
Preț: 25,42 lei
29,90 lei (-14,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Moartea, unul dintre marile tabu-uri ale lumii contemporane, este o experienta pe care nici unul dintre noi nu a trait-o personal si despre care se cunosc foarte putine aspecte. Autorul, Cedric Mims, profesor de microbiologie la Londra, a reusit sa adune in aceasta lucrare de exceptie, toate informatiile pe care am dori sa le aflam in privinta mortii.
Pornind de la cele mai frecvente cauze ale mortii (boli, accidente, dezastre, sinucideri, eutanasii, omucideri), urmate de modalitatile de eliminare sau conservare a cadavrelor, inclusiv modurile de mumificare utilizate din Egiptul antic si pina in prezent, continuind cu prezentarea metodelor de investigare criminalistica a omorului, cartea prezinta in partea finala si aspecte spirituale ale mortii umane constind in prezentarea comparativa a conceptelor religioase despre moarte si, totodata, demersurile de comunicare cu cei plecati dintre noi.
Din cuprins nu lipsesc si alte teme extrem de interesante ca: avortul, procesul de imbatrinire, transplanturile de organe, moastele sfintilor, clonarea umana si altele. Cele patru parti ale cartii sunt presarate din abundenta cu o serie de povestiri fascinante din mitologie si istorie, referitoare la diferite obiceiuri si ritualuri funebre din trecut si din prezent, cu epitafuri si ultime cuvinte ale unor personalitati si cazuri celebre de omucidere si sinucidere.
O carte de exceptie, scrisa intr-un stil exact, descriptiv, dar si amuzant uneori, care ne ajuta prin multitudinea de informatii, sa privim cu mai multa detasare si intelegere momentul terminus al existentei fiecaruia dintre noi.

Traducere: Octav Ciuca
Nr. de pagini: 385
Anul aparitiei: 2005

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1229 sec