Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc

Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc
-18%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,46 lei
24,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ceea ce ne desparte de Vasile Ernu. Pretextul epistolarului e o controversa literara de genul„care e cel mai mare autor”, Nabokov sau Gogol? Urmeaza consistente notatii despre literatura, lecturi, opere si autori majori, de la cei ai literaturii ruse, intre care Gogol sau Andrei Platonov, la cei de limba engleza, precum James Joyce. Mizele nu sint insa exclusiv literare, daca asociem, potrivit uzului autohton, literarul cu esteticul. Caci un punct esential al dialogului celor doi e tocmai o anumita opozitie intre latura estetica si cea sociala ori, mai ales, politica a literaturii.
 
„Ceea ce-i desparte nu-i chiar pentru copii. Ernu e posedat de contextul operei si evadeaza in teorie, Stanescu e«bolnav» de revelatia sensului, a textului cu deschidere in infernul oricarei frumuseti. Pentru Ernu, poezia e o problema de viata si de moarte, pentru Stanescu«doar» o contaminare. Febrili, scrupulosi, oricum ciudati«pentru situatia in care ne gasim», vor apela la bibliografii autorizate, la canonul Bloom, la lista Nabokov…Ca in toate povestile bune, nu vom cunoaste sfirsitul acestui«pariu infantil». Ca in toate povestile bune, va exista insa un«deodata» cind inima incepe sa bata cu putere (i-am investigat pe cei mai mari dintre cei mari– nici unul nu ocoleste acest moment cardiac)…” (Radu Cosasu)


Cuprins:
Colectionarii de fluturi ai literaturii• Cum ar fi reactionat Stalin la Versetele satanice?• Doi buni prieteni: teroarea si plictiseala• Fericirea ca o comanda de stat sau fabrica rusa de antiutopii• De la escrocul estetic la cel politic


ANUL APARITIEI:    2010
NUMAR PAGINI:    216
FORMAT:    130x200

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

24,56 lei
29,95 lei (-18%)
24,56 lei
29,95 lei (-18%)
16,36 lei
19,95 lei (-17,99%)
Created in 0.1142 sec