Cei o suta. Bastonul contelui
24,66 lei
30,83 lei (-20,01%)

Cei o suta. Bastonul contelui

Cei o suta. Bastonul contelui
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Romane
Preț: 24,66 lei
30,83 lei (-20,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"In CEI O SUTA, Gheorghe Schwartz a facut un impresionant efort de documentare; las deoparte faptul ca istoria e pasiunea dintotdeauna a prozatorilor, dar, in cazul sau, lectura tratatului de istorie este una de identificare, miza cartii fiind rescrierea istoriei, inteleasa, deopotriva, ca reconstituire si redimensionare in fictiune, urmarire a adevarului istoric cunoscut si recreare a detaliului ascuns."
Ioan HOLBAN

"Gheorghe Schwartz devine maestrul povestirilor care ascund alte povestiri, folosind tehnica povestirilor in evantai. Capacitatea de a impinge cunoasterea vietii cotidiene merge de la descrierea obiceiurilor si a ritualurilor pana la dramele personale marcate de un anumit destin. Hazardul si irationalul joaca in economia povestirilor lui Gheorghe Schwartz acelasi rol pe care il joaca determinismul si logica. Un joc al destinului."
Gheorghe MOCUTA

"Faptul ca scriitorul refuza nisa pitorescului si a culorii locale, ca indrazneste sa gandeasca la scara monumentala, asumandu-si conditia de european sau, mai mult decat atat, conditia omului in general, contine o lectie importanta nu doar pentru artisti si intelectuali, dar si pentru spiritul nostru public. Din aceasta cauza, cred ca efortul de a duce pana la capat acest extrem de indraznet proiect merita privit nu cu o curiozitate distanta, ci intr-un mod implicat, participativ, cu autentica simpatie si solidaritate."
Caius DOBRESCU

 
Gheorghe Schwartz s-a nascut la 16 septembrie 1945, in Lugoj.
Absolvent, in 1968, al Facultatii de Istorie si Filozofie a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj. Doctor in filozofie.
Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, din 1976.
Din 1990, membru in Consiliul de Conducere al Uniunii Scriitorilor.
A debutat in 1969 cu doua proze scurte in revista Familia din Oradea.
A publicat 29 de carti si a obtinut 18 premii si distinctii literare, printre care Premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor si Premiul pentru Excelenta al Uniunii Scriitorilor.
I s-a conferit Ordinul Meritul Cultural in rang de Comandor.
Din 1985, lucreaza la ciclul romanesc CEI O SUTA, ambitionand una dintre cele mai ample constructii din literatura romana.

Numar pagini: 512
Anul aparitiei: 2012
Vezi și alte cărți: Efort, Istoria, Pasiunea

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

20,09 lei
24,50 lei (-18%)
22,35 lei
27,94 lei (-20,01%)
22,35 lei
27,94 lei (-20,01%)
Created in 0.1359 sec