Cele mai bune 75 de decizii manageriale luate vreodata

Cele mai bune 75 de decizii manageriale luate vreodata
-15%
Editura:
Categoria: Carti diverse
Preț: 32,43 lei
38,15 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Despre carte

Nici un moment istoric important nu ar fi existat fara ajutorul managementului !Tot ce poate face o astfel de lucrare este sa spuna povesti interesante si sa extrapoleze invatamintele pentru managerii din zilele noastre.75 dintre cele mai bune decizii manageriale din istorie sunt urmate de o colectie de decizii nu chiar asa grozave, pentru a ne aduce aminte ca necazurile sunt mai obisnuite in viata decat triumful, si mai ales in viata de afaceri. Aceasta celebrare a celor mai bune 75 decizii de management este elaborata luand in consideratie toata istoria umanitatii.

Din Cuprins

INVENTATORII Una este sa-ti vina o idee de afaceri grozava si cu totul altceva sa schimbi fata lumii afacerilor. Henry Ford, Apple si Sears Roebuck sunt printre cei care au anuntat o era noua.

NUMELE FACE JOCUL A decide sa-ti numesti firma IBM (International Business Machines) in loc de Computing Tabulating & Recording Co. poate face diferenta dintre un succes modest si urale la nivel planetar. A da un nume pruncului este un lucru dificil; a-i da nume unei firme este inca si mai problematic.

MAGIA MARKETINGULUI O singura decizie de marketing poate schimba forma si soarta unei afaceri. Drept marturie, iata decizia firmei Coca-Cola de a-si pune produsul la dispozitia trupelor SUA in timpul razboiului, sau decizia formatiei Greatful Dead de a permite admiratorilor sa-i inregistreze concertele. Deciziile stralucite de marketing pot lua forme variate.

PREVIZIUNI NOROCOASE Intuitie, simt interior, instinct: Numiti-l cum doriti, dar el joaca un rol imens in luarea deciziilor, chiar daca nu-l veti face cunoscut in fata consiliului de administratie. Uitati analiza; bazati-va pe intuitie.

CONDUCEREA PRIN EXEMPLU Deciziile importante au adesea o dimensiune etica si datorita ei sunt inca si mai grozave. Tipii cumsecade iau adesea cele mai grozave decizii.

SUPERMODELE Momentele hotaratoare din istoria afacerilor au produs frecvent solutii noi si imaginative pentru probleme organizatorice vechi. Indiferent de forma pe care o iau, modelele organizatorice schimba lumea afacerilor si uneori intreaga lume.

SA REUSIM IN CARIERA Managementul carierei este foarte la moda, dar care sunt deciziile care pot inspira cu adevarat avansarea in cariera? Sa fii un Machiavelli sau un tip bomba?

AVANTAJUL CONCURENTIAL Exista mai multe moduri de a-ti parasi iubitul decat de a obtine un avantaj concurential veritabil. Dar unele decizii au reusit exact acest lucru, sa mentina firmele in fruntea jocului.

IDEI STRALUCITE Inovatia este imnul de slava al timpurilor moderne. In mijlocul realitatii cenusii a vietii de afaceri, ideile stralucite se remarca adesea prin absenta; dar unii au reusit sa imprastie culoare in acest mediu gri.

PUTEREA OAMENILOR Oamenii sunt totul. In orice afacere sunt implicati oameni. Necazul este ca, printre hartii, termene limita, probleme importante si politici corporative, se uita usor de oameni.

GALERIA RUSINII Exista intotdeauna unii care iau bobarnace. Pentru fiecare triumf, exista zeci, poate sute de esecuri. Toti avem esecuri, dar unele esecuri au ramas in memorie mai mult decat altele. Galeria rusinii ofera o cale oportuna de aducere aminte.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1422 sec