Centrul de Studii Transilvane. 1991-2021

PRP: 50,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 37,50 lei
Diferență: 12,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Proiect editorial aparut sub egida Fundatiei Transilvania Leaders, editat impreuna cu Academia Romana - Centrul de Studii Transilvane

Pe coperta: Liviu Mocan, Cartea care te citeste (sculptura in alama, 120 × 60 × 30 cm, A.D. 2017)

 

Punerea sub semnul intrebarii si chiar negarea tuturor valorilor romanesti – autentice sau imaginare –, sub cuvant ca de ele s-a abuzat sub comunism, este o imensa eroare. Centrul de Studii Transilvane crede in echilibru si dreapta cumpanire, dupa exemplul acelor vechi intelepti care stiau ca echilibrul este calea de aur. Fireste, aceasta cale este mai greu de atins si cultivat decat extremele. Falsele pudori legate de natiuni si tratarea grosiera a trecutului national nu arata decat micime sufleteasca, superficialitate si dispret, deopotriva pentru individ si comunitate. In acelasi timp, pe fondul integrarii europene si al globalizarii, se tinde treptat la diminuarea nationalismelor, dar si a provincialismelor si la crearea – in aceasta etapa – a unui veritabil concert al natiunilor. De aceea, credem, impreuna cu Nicolae Titulescu, in „spiritualizarea frontierelor”, in conservarea entitatilor culturale, lingvistice si confesionale, pe fondul unui nou umanism general. (Ioan-Aurel Pop)

* * *

Am dorit ca prin reactivarea Centrului de Studii Transilvane sa oferim potentialului public (clujean si nu numai) posibilitatea de a se exprima, de a stabili noi si noi conexiuni, sa permitem tuturor celor care locuiesc in aceasta tara sa-si exprime optiunile si, bineinteles, sa imbogateasca istoria unei provincii bogate in traditii, cu un trecut spectaculos. Ar fi multe de spus, important ramane succesul demersului, datorat calitatii si profesionalismului celor care l-au infiintat. (Liviu Maior)

* * *

Cuprins

Ioan-Aurel Pop, 30 de ani

Interviu cu profesorul Liviu Maior despre lectiile trecutului pentru provocarile vremurilor actuale

Alexandru Simon, Un centru intre oameni

Mesaje: Cesare Alzati, Maria Berenyi, Dan Berindei, Augustin Buzura, Gheorghe Cojocaru, Nicolae Edroiu, Francesco Guida, Carol Iancu, Camil Muresanu, Jean Nouzille, Victor Spinei

Dictionarul membrilor Centrului de Studii Transilvane 1991-2021

Manifestari stiintifice si culturale 1991-2021

Publicatii 1991-2021

Ilustratii

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0532 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.