Centrul istoric financiar-bancar al Bucurestilor (Turlea Cristina)

Centrul istoric financiar-bancar al Bucurestilor (Turlea Cristina)
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 88,50 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In preajma ultimului razboi mondial, in centrul istoric al Bucurestiului functionau, in jurul Palatului vechi al Bancii Nationale a Romaniei, aproape doua sute de banci, zona fiind extrem de importanta pentru viata economica a tarii, un adevarat city financiar-bancar! Despre cum au disparut acestea se poate afla din acest album.

Autoarea a ordonat textele albumului in felul urmator: bancile, incepand cu Banca Nationala a Romaniei, institutiile de credit financiar, societatile de asigurari, bucla incheindu-se cu Casa de pensii a B.N.R. si Pasajul Macca-Villacrosse.

Un album superb, in care informatia istorica si arhitectonica se imbina cu imaginile de arhiva si cu cele din zilele noastre, reusind sa descrie un cartier nedreptatit de soarta, lovit de istorie, neglijat de contemporani.


„Faptul ca doamna Cristina Turlea scoate in relief cladirile grupate in centrul istoric al Bucurestilor, destinate institutiilor financiare, redeschide dezbaterea despre o problema extrem de importanta: ce destinatie vor dobandi, in viitorul apropiat, aceste cladiri. Sub acest aspect– dar si din multe alte motive– cartea este interesanta si o recomand cititorilor.” (acad. Mugur Isarescu, in Cuvantul inainte)

Nr. de pagini : 286
Anul aparitiei : 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1394 sec