Cercetari filosofice - Frateanu Vasile

Cercetari filosofice - Frateanu Vasile
Preț: 11,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Anul publicării: 2016
Pagini: 136
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cercetari filosofice.
 
S-a spus - s-a spus de catre Heidegger ca filosofia (sau ca filosofia de pana la el) "este metafizica" si nimic altceva in plus. Impotriva acestui enunt al lui Heidegger, noi vom afirma: filosofia a fost, este si va fi atat metafizica, cat si nonmetafizica.

Filosofia este metafizica in masura in care ea graviteaza in jurul conceptului de fiinta si il transforma pe acesta in factorul explicativ central al tuturor fiindurilor (adica al tuturor indivizilor, speciilor si genurilor), ceea ce revine la a spune ca, in formula respectiva, filosofia echivaleaza fiinta cu fundamentul suprasensibil al tuturor fiindurilor si o designeaza, in calitatea ei de temei, ca pe o prezenta permanenta.

Ce ar trebui, insa, sa intelegem prin expresia"reflectie de tip nonmetafizic"? O astfel de filosofie renunta de a mai pozitiva conceptul de fiinta si se sprijina, in ansamblul demersurilor sale, pe conceptul de devenire.

Devenirea (schimbarea, transformarea) este considerata a fi caracteristica esentiala a tuturor fiindurilor, iar timpul, inteles, de regula, ca o structura totalizatoare a trecutului, prezentului si viitorului, este ridicat la rangul de"esenta" sau de forma interna a tot ceea ce este".

Nr. de pagini: 136
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.